A Queens Of the Stone Age és a Placebo is fellép a Sziget Fesztiválon

A Queens Of the Stone Age, a Placebo és az Imagine Dragons is fellép a megszokotthoz képest egy héttel később augusztus 11-én megnyitó Sziget fesztiválon.

A Queens Of the Stone Age, az új lemezzel visszatérő Placebo, a nemzetközi szakma által az év befutójának választott Imagine Dragons mellett a Brit Awardson négy kategóriában is nominált Bastille és az idei Szigetet záró fény- és tűzijáték show keretei közt fellépett Calvin Harris is ott lesz a fesztiválon – közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

A most bejelentett nevek között van továbbá a Klaxons, Stromae, a Starlight Girls és Laidback Luke is. „Jó döntésnek tűnik, hogy egy héttel csúszattuk a Sziget dátumát, hisz már most jobb neveket tudunk bejelenteni, mint tavaly ilyenkor és a kilátások is biztatóbbak” – idézi a közlemény Gerendai Károly Sziget főszervezőt.

Korábban azzal indokolták az új időpontot, hogy ha a Sziget – mint eddig – egy időben zajlana az egyesült államokbeli és japán fesztiválokkal, a sztárokat továbbra is nehéz lenne Európába csalogatni. Így nagyobb az esélye, hogy a kontinensen legyenek az éppen koncertturnén levő fellépők.

Újdonság az is, hogy a 2014-es fesztivál „nulladik” napján, augusztus 10-én nemcsak egy koncert várja a közönséget, hanem teljes üzemben működve, egymást követik a nagyszínpadi koncertek. Ezen a napon lép fel például a Queens of the Stone Age.

Idén is a tavaly sikert aratott End Show zárja a Szigetet, a látványos esemény sztárfellépőjének a szervezők Calvin Harrist szerződtették.

Az Imagine Dragonsnak a napokban épp a Sziget programigazgatója adta át a nemzetközi szakzsűri által odaítélt év befutója díjat az European Festival Awards gáláján.

Szintén az aktuális sztárok közé tartozik a Bastille is. Az alig négyéves zenekar első stúdióalbuma, a Bad Blood tavaly márciusban jelent meg.

A világszerte népszerű Placebo új lemeze, a Loud Like Love dalaival lép fel. Rajtuk kívül ott lesz az indie műfajt képviselő Klaxons, valamint a belga énekes-dalszerző Stromae, valamint Laidback Luke, napjaink egyik legpörgősebb holland lemezlovasa. Élőben hallhatja a Sziget közönsége a Starlight Girls csapatot is.

Forrás: MTI