A 12 év rabszolgaság és a Gravitáció megosztozott a producerek céhének díján

Először osztotta meg fődíját az Amerikai Producerek Cége (PGA): a legjobb filmnek járó elismerést a 12 év rabszolgaság és a Gravitáció kapta vasárnap – ismertette a The Hollywood Reporter.

Az elmúlt hat évben rendre az az alkotás kapta a legjobb film Oscar-díját, amelynek a producerek is odaítélték a kategória elismerését. 2008-ban a Nem vénnek való vidék, 2009-ben a Gettómilliomos, 2010-ben A bombák földjén, 2011-ben A király beszéde, 2012-ben a The Artist – A némafilmes, 2013-ban pedig Az Argo-akció.

Miközben a produceri elismeréssel tovább nőtt a Steve McQueen rendezte rabszolgafilm és az Alfonso Cuarón rendezte űrdráma ázsiója az Oscar-ceremóniával záruló díjszezonban, az Amerikai botrány is több fontos díjjal gazdagodott a közelmúltban megrendezett Golden Globe-gálán és a hollywoodi színészek céhének (SAG) díjátadóján.

A producercéh Beverly Hillsben megrendezett 25. díjátadóján a Jégvarázs a legjobb animációs film díját kapta, a dokumentumfilmek közül a We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks című darab győzött, a tévéfilm vagy miniszéria kategória nyertese a Túl a csillogáson című film lett, a tévédráma-sorozatoknál a Totál szívás, a tévékomédia-sorozatoknál pedig a Modern család vitte el a produceri díjat.

A James Bond-filmek producereit, Barbara Broccolit és Michael G. Wilsont a PGA a David O. Selznick-díjjal tüntette ki. A Disney stúdió főnöke, Robert Iger a Milestone-díjjal távozott, Peter Jackson, A hobbit-trilógia producere és rendezője, valamint Joe Letteri látványeffektus művész és a vizuális effektekkel foglalkozó cég, a Weta Digital pedig a Vanguard-díjat vehette át.
http://www.hollywoodreporter.com/news/pga-awards-gravity-12-years-672388

Forrás: MTI