A mozihősöket ünnepli a márciusi Oscar-gála műsora

A mozihősöket választotta a 86. Oscar-gála vezérmotívumául Craig Zadan és Neil Meron, a ceremónia két producere.

Szórakoztató, ugyanakkor érzelemdús témával akarták egységessé tenni a műsor hangulatát – mondták el a producerek.

„Az emberek világszerte azért mennek moziba, hogy a filmvászon hőseitől inspirációt kapjanak. A moziélményeinket gazdagító hősök széles skálájának ünneplésével reményeink szerint olyan estét alkotunk, amely mulattat és örömet is szerez” – fogalmazott Zadan és Meron.

Az est háziasszonya, Ellen DeGeneres jelenléte biztosítja, hogy ne legyen hiány a vidám pillanatokban, és néhány musicales meglepetésre is számíthat a közönség – árultak el további részleteket a műsorról.

A gála fő témáját kiemelendő az amerikai filmakadémia Beverly Hills-i székhelyén január 17. és március 5. között kiállítás nyílik Az Oscar a mozihősöket ünnepli címmel, amely a Gandhitól a Supermanen át a Shrekig több mint 70 film plakátjait és jelenetfotóit vonultatja fel.

Az Oscar-jelöléseket Cheryl Boone Isaacs és Chris Hemsworth jelenti be csütörtökön Los Angelesben, helyi idő szerint 5.38-kor.

A 86. Oscar-díjátadó gálát március 2-án, vasárnap este tartják a hollywoodi Dolby Színházban. A filmvilág egyik legkiemelkedőbb eseményét több mint 225 országban és térségben közvetítik televízión.

(http://www.broadwayworld.com/bwwtv/article/Zadan-Meron-Announce-OSCARS-Will-Celebrate-Movie-Heroes-20140114)

Forrás: MTI