Jazz Showcase – Binder Károly és tanítványai – Patti Austin és a Senior Big Band

Jazz Showcase
Binder Károly és tanítványai – Patti Austin és a Senior Big Band

Időpont: 2014. január 11. 20:00 – 22:40
Helyszín: Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

I. Binder Károly és tanítványai
Binder Károly, Káel Norbert, Balogh Tamás – zongora

II. László Attila és a Senior Big Band feat. Patti Austin (H, USA)
Patti Austin – ének, Mike Ricchiuti – zongora, Evan Gregor – bőgő, Peter Lübke – dob, László Attila – gitár, zenekarvezető, Senior Big Band

Patti Austin - Fotó: Carol Fried

Patti Austin – Fotó: Carol Friedman

A háromnapos tehetségbörze gálakoncertje nemcsak a Jazz Showcase, hanem az évad egyik legnagyobb szabású előadásának ígérkezik. A kétrészes est első felében – a Showcase üzenetének megfelelően – mester és növendékei adnak koncertet: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékének vezetője, a hazai jazzélet „tapasztalt forradalmára”, Binder Károly mutat be rögtönzéseket két kiemelkedő tanítványával, Káel Norberttel és Balogh Tamással.

A szünet után újabb fiatalok érkeznek: a jazz tanszék jelenlegi és már végzett hallgatóiból alakult Senior Big Band tagjai foglalják el az emelvényeket, akiket éppúgy, mint 2012-ben, ez alkalommal is László Attila gitárművész irányít. Óriási megtiszteltetés számukra, hogy azt az énekesnőt kísérhetik, aki duókat énekelt Michael Jacksonnal, James Ingrammal, Luther Vandross-szal és Natalie Cole-lal, Quincy Jones keresztlányaként közreműködött a világhírű producer több lemezén, köztük a legendás The Dude-on, részt vett Jones 75. születésnapi szuperkoncertjén, érdemeket szerzett a grandiózus We Are the World 25 for Haiti felvételének producereként és közreműködőjeként egyaránt, Grammy-nevezéseket és -díjat nyert az Ella Fitzgerald és a George Gershwin művészete előtt tisztelgő lemezeivel, s mindmáig a jazz, az R’n’B és a pop csillogó dívája. Ő Patti Austin. A Müpában szintén Grammy-díjas, Avant Gershwin című albumának anyagából szemelget, de feleleveníti a csodás Ella alakját is.

Forrás: Művészetek Palotája