Klasszikus zenével oldják a hangulatot a zsúfolt pekingi metrómegállókban

Klasszikus zenével igyekszik oldani a feszültséget a zsúfolt pekingi metrómegállókban a Nemzeti Előadóművészeti Központ (NCPA) és a kínai főváros metróvállalata.

„A kezdeményezés célja, hogy jobban ellazulhassanak az emberek a nyüzsgő városban” – mondta Teng Ji-csiang, az NCPA alelnöke. A hét eleje óta reggel fél hat és este fél 11 között öt különböző időintervallumban csendül fel klasszikus zene az állomásokon.

Vang Csun-csiang, a pekingi városi közlekedési bizottság munkatársa szerint a zene kellemes környezetet teremt az utazóközönség számára és a novemberi próbaüzem óta pozitív visszajelzések érkeztek a kezdeményezésről.

Mint hozzátette, egyre több világvárosban sugároznak klasszikus zenét a tömegközlekedési eszközökön, és a kezdeményezés segíteni fog a szolgáltatások fejlesztésében és egyszersmind hozzájárul Peking kulturális várossá válásához.

A pekingi metróvállalat (BSC) 14 vonalat üzemeltet, amelyeken több mint kilencmillió ember utazik egy nyüzsgő napon. Az új zenés kezdeményezés tíz vonalon 160 megállóhelyet érint.

A cég statisztikai adatai szerint a metró összesen 2,74 milliárd utast szállított 2013-ban, 30 százalékkal többet, mint 2012-ben. A zenei program az NCPA és a BSC közös kezdeményezése.

Forrás: MTI