Újabb díjat kapott a Coen fivérek filmje

A Coen testvérek legújabb alkotása, az Inside Llewyn Davis kapta a legjobb 2013-as filmnek járó díjat az amerikai filmkritikusok egyik befolyásos szervezetétől a hétvégén New Yorkban.

A National Society of Film Critics elnevezésű szervezet, amely két tavaly elhunyt tagja, Roger Ebert és Stanley Kauffmann emlékének szentelte a szombati eseményt, a legjobb rendező díjával Joel és Ethan Coent tüntette ki, és a legjobb színésznek járó díjat is az Inside Llewyn Davis című film főszereplőjének, Oscar Isaacnak ítélte.

A szervezet tagjai – New York-i, bostoni, chicagói, Los Angeles-i lapok és filmes magazinok kritikusai – a legjobb színésznőnek járó elismerést Cate Blanchettnek ítélték Woody Allen Blue Jasmine című filmjében játszott szerepéért.

Ethan és Joel Coen az amerikai folkzene hajnaláról forgatta az Inside Llewyn Davis című filmet, amely egy tehetséges és kompromisszumokra nem hajlandó, de az életben örök vesztesnek bizonyuló folkzenészről szól. A hatvanas évek New Yorkjában játszódó produkció a zsűri nagydíját kapta a 66. cannes-i filmfesztiválon, és decemberben az amerikai független filmesek Gotham-díját is elnyerte.

Forrás: MTI