Fiatal jégkorongozó emlékére jótékonykodnak Székesfehérváron

A 2009-ben elhunyt ifj. Ocskay Gábor jégkorongozó életnagyságú szobrának a jégcsarnok előtt tervezett felállításához kérnek adományokat a szombati jótékonysági esten.

A város hagyományos jótékonysági estélyét Miklósa Erika Kossuth-díjas énekesnő fővédnökségével harmadszor rendezi meg; idén az operaénekes két pártfogoltjának, két fiatal tehetségnek, Tandi Flóra énekesnőnek és Szlama László kobozművésznek ad fellépési lehetőséget – tájékoztatott az iroda.

A jótékonysági esten hagyományosan két célra várnak felajánlásokat, tavaly például az összegyűlt több mint egymillió forintból a Böjte Csaba ferences szerzetes alapította, székesfehérvári Szent Imre iskolaházat támogatták, valamint a 2013-as Szent István emlékév tiszteletére a közterületek zöldítésére fordították az adományokat.

Idén a 2009-ben elhunyt ifj. Ocskay Gábor jégkorongozó, kilencszeres magyar bajnok életnagyságú szobrának a jégcsarnok előtt tervezett felállításához kérnek adományokat, valamint a fiatal székesfehérvári zenei tehetségek támogatásához.

Az esten minden évben jótékonysági bor árverést tartanak, Miklós Csaba borász vezetésével; a borokat nemcsak a környékbeli pincészetek, hanem az ország más borászatai is küldik az estélyre.

Az estélyt szombaton 19 órától rendezik meg a Hotel Magyar Királyban.

Forrás: MTI