Vasárnap bezár a Mikulásgyár

Vasárnap este bezár a legrászorultabbaknak adományokat gyűjtő Mikulásgyár. A karitatív akció keretében a fővárosi Ötvenhatosok terén eddig közel húszezer ember adta le ajándékait.

A szervezők az MTI-hez eljuttatott vasárnapi közleménye szerint az utolsó napon az első adományt a Belügyminisztérium nevében Kontrát Károly parlamenti államtitkár küldte a Mikulásgyárba.

A Mikulásgyárba több mint ötven cég küldött önkénteseket, közel hétszáz civil, vállalati dolgozó kapcsolódott be a munkába.

Az adományokat a Magyar Vöröskereszt juttatja el a legrászorultabbaknak. A szervezet országszerte 611 önkéntest és 116 munkatársat mozgósított az akció idejére. A logisztikai munkálatokba a Magyar Posta is bekapcsolódott, így sokan a helyi postahivatalok segítségével ingyenesen juttathatták el csomagjaikat a Mikulásgyárba.

A közlemény szerint a nagy érdeklődésre tekintettel a Mikulásgyár által üzemeltetett 150 gyűjtőpont közül hétfőn egész nap és kedden délelőtt Budapesten, a Mammut II-ben a Magyar Vöröskereszt munkatársai még fogadják az ajándékokat.

A karitatív akció december 6-án indult.

Forrás: MTI