A Weöres Sándor Színház 2013/2014-es évad bérletes előadásai

2014 Tavasz

Dés László – Geszti Péter – Békés Pál: A dzsungel könyve
– musical –

A Dzsungel könyve a magyar musical irodalom egyik kiemelkedő klasszikusává nőtte ki magát. Dés László magával ragadó zenéje, Geszti Péter szellemes dalszövegei és Békés Pál pörgő dramaturgiájú történetmesélése egyaránt kedvence lett kicsiknek és nagyoknak. Igazi családi szórakozás.

Most végre a szombathelyi közönség is találkozhat a művel, méghozzá egy varázslatos látványszínházi köntösbe bújtatva, melyet az a Horgas Ádám rendez, aki maga is szereplője volt a Dzsungel könyve 17 évvel ezelőtti ősbemutatójának. Az ifjú Maugli, a szerethető Balu, az anyáskodó Bagira, az öreg Akela, a kegyetlen Sír Kán, a hipnotizáló Ká, a haszonleső Csil, emberek, farkasok, majmok, keselyűk, félelmetes és szerethető fenevadak mesélnek a kötődésről, az elfogadásról és a szabadságról. A szemünk láttára cseperedik férfivé az árván maradt Maugli, hogy igazságot tegyen és megtalálja az igazi otthonát.

A főbb szerepekben: Balogh János, Mertz Tibor, Nagy Cili, Németh Judit, Fekete Linda, Endrődy Krisztián, Kelemen Zoltán, Szabó Tibor, Varga Dóra
Rendező: Horgas Ádám
Bemutató: 2014. március, Nagyszínpad

Michael Fryan – Hamvai Kornél: Szigliget
– bohózat –

Hamvai Kornél Michael Frayn, a nagy sikerű Függöny fel! című bohózat írójának Balmoral című művét adaptálta az ötvenes évek szigligeti alkotóházába. A mű nemcsak görbe tükröt tart az akkori irodalmi elit, az értelmiség elé, hanem a fergeteges bohózaton túl egyfajta történelmi korrajzot is létrehoz.
A bohózat ősbemutatója a Nemzeti Színházban volt 2007-ben, Udvaros Dorottya, Blaskó Péter, Gazsó György és Garas Dezső főszereplésével. Azóta számos színház mutatta be hasonló nagy sikerrel.

A főbb szerepekben: Kiss Mari, Szerémi Zoltán, Trokán Péter, Jordán Tamás, Orosz Róbert, Bajomi Nagy György, Horváth Ákos, Alberti Zsófi
Rendező: Balikó Tamás
Bemutató: 2014. március, Márkus Emília terem

Ion Luca Caragiale: Zűrzavaros éjszaka
– komédia –

Nézőinket a következő teszt átgondolására kérjük: „Lehet-e tréfálni? Igen és nem. Lehet – ha egészséges emberekkel van dolgod. Nem lehet – ha betegekkel. Lehet – vidám és kedélyes emberekkel. Nem lehet – mogorvákkal és búvalbéleltekkel. Lehet – szellemes emberekkel. Nem lehet – butákkal.” (Caragiale)

Ha a válaszok többségével egyetért, Önnek ajánljuk ezt az előadást. Tréfás és zűrös egy éjszaka ez. A szélsőséges karikatúra, a fergeteges humor minden eszköze felvonul, hogy a bonyodalmak egymásba érjenek és hőseink számára szinte érthetetlenné tegyék a szaporán pergő eseményeket. Félreértéseik felett érzett kárörömnek azonban kevéssé van helye. A Dunán (közös folyónkon) lefolyt sok víz ellenére úgy tűnik, gyarlóságaink nem sokat változtak. A századforduló román kispolgárai szerelmeikben, féltékenységükben, hazafias hevületükben éppoly esendőek, mintha csak nagyon közeli ismerőseinket látnánk, akár itt, akár ma…

A főbb szerepekben: Mertz Tibor, Bajomi Nagy György, Sodró Eliza, Endrődy Krisztián, Orosz Róbert, Kovács Gergely, Bánfalvi Eszter
Rendező: Mohácsi János
Bemutató: 2014. május, Nagyszínpad

Molnár Ferenc: Az üvegcipő
– vígjáték –

„Idén Molnár év van. Kicsit megkésve tehát, de ez is lehetne az apropója Az üvegcipő bemutatójának. De mivel állandóan és mindenütt játsszák  Molnár darabjait erre az érvelésre semmi szükség. Mint ahogy arra sem, hogy életem első szombathelyi rendezése éppen a Liliom volt ugyancsak Molnártól és máig azzal a jóérzéssel gondolok vissza rá, hogy tetszett a város közönségének, és a benne résztvevők is nagyon szerették. Ugyancsak felesleges említenem, hogy a társulat egyik-másik tagját nagyon nagyra tartom, és nagyon szívesen dolgozom velük. Közéjük tartozik Csonka Szilvia is, aki a darab főszerepét játssza majd, s akivel tavaly is szerencsém volt együtt dolgozni a Moliere-bemutatóban. Ha az ember Molnárt rendez, legelső helyre kerülnek a színészek. Máskor is alapvetően így van ez, de fontosságukat mégis – legalább a látszat szerint – háttérbe szoríthatja a rendezői vízió, a társadalom szenvedélyes kritikai rajza, a megkerülhetetlen „eszmei mondanivaló”. Molnárnál – oly sok megbocsátással – marad a nem is olyan könnyű élet, ennek ragyogó színpadi ábrázolása, és az ennek az életnek az elviselhetőségéért tett írói gesztusok. És persze maradnak Molnár Ferenc felülmúlhatatlan dialógusai, a lélektan, egyszóval a nagyszerű szerepek. Reméljük ennek az elvárásnak tisztességesen megfelelünk majd, és a közönség azzal a szeretettel fogadja a színház új Molnár bemutatóját, mint azt az előzővel tette.” (Valló Péter)
A főbb szerepekben: Szerémi Zoltán, Nagy Cili, Csonka Szilvia, Alberti Zsófi, Vlahovics Edit, Haumann Máté, Trokán Péter, Horváth Ákos
Rendező: Valló Péter
Bemutató: 2014. május, Márkus Emília terem

BÉRLETFOGLALÁS ÉS VÁSÁRLÁS:
Azon kedves nézőink, akik már bérlettulajdonosok, 2013. december 13-ig foglalhatnak tavaszi bérletet, a határidőig történt foglalással a jelenlegi helyüket tudjuk biztosítani. A lefoglalt bérleteket 2014. február 14-ig vásárolhatják meg. Az eddig a határidőig át nem vett bérletek foglalásait felszabadítjuk.

2013. december 14-től van lehetőség több bérlet, vagy más napra, más helyre szóló bérlet váltására.

Azok, akik már rendelkeznek a 2013/14-es szezon tavaszi bérletével vagy az egész évadra szóló bérlettel, és azt a színház 2013. december 15-i nyílt napján bemutatják, sorsoláson vesznek részt, ahol színházi ajándéktárgyak mellett a fődíj egy Lenovo IdeaTab A3000 táblagép Hipernet Praktikum tarifacsomaggal a Telenor, Szombathely Fő tér 15. szám alatti üzlet felajánlásával.

A jegyiroda ünnepi nyitva tartása:  hétköznapokon 9 órától 17 óráig
december 14-én, szombaton: 9.00 – 13.00
december 15-én, vasárnap: 9.00 – 13.00
december 21-én, szombaton: 9.00 – 13.00
december 22-én, vasárnap: 9.00 – 13.00
december 23-án, hétfőn: 9.00 – 13.00
december 24-től 29-ig: ZÁRVA
december 30-án, hétfőn: 9.00 – 13.00
december 31-én és január 1-jén: ZÁRVA
nyitás: 2014. január 2-án 9 órakor

További információ: Szombathely, Király u. 11., tel.: 94/318-738, e-mail: jegy@wssz.hu

Forrás: Weöres Sándor Színház