Megérkezett Budapestre a lappföldi Mikulás

Megérkezett Budapestre Joulupukki, a finn Mikulás, akinek a repülőgépe szombat délelőtt szállt le a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A lappföldi Mikulás idén is több magyar városba látogat el, hogy megajándékozza a gyerekeket.

MTI fotó: Kovács Tamás

MTI fotó: Kovács Tamás

A finn Mikulás magyarországi körútja során november 30-án először Ajkára megy, ahol részt vesz a Finnagora Mumin rajzpályázatának díjkiosztó ünnepségén, majd tovább utazik és december 2-án Veszprémben és Körmenden fogadja a gyerekeket – közölte a Finnagora az MTI-vel.

December 3-án Kaposmérő-Baglaspusztán az Ifjúsági Központban, 4-én Szegeden a Szent-Györgyi Albert Agórában, 5-én pedig Maroslelén találkozhatnak vele a családok.

A fővárosba december 6-án érkezik meg. A finn Mikulás, ahogy sok éve már idén is támogatja a Mikulágyár munkáját, így Joulupukki részt a jótékonysági akció fő sátrának megnyitóján december 6-án délelőtt az 56-osok terén, majd a nap folyamán a Vörösmarty téren várja a gyerekeket. December 7-én Óbudán a Fő téren, 8-án pedig Budaörsön, az Intersport áruház előtt osztja ajándékait.

Joulupukki magyarországi útja során a Pető Intézet, valamint a Kesztyűgyári Közösségi Ház gyermekeit is meglátogatja.

A lappföldi Mikulás 2002 óta hagyománnyá vált körútjain több százezer gyermeket ajándékozott meg. Idei látogatását a Finnagora szervezi.

Forrás: MTI