Molnár Levente újra Budapesten énekel

Tokió, Madrid és München után decembertől ismét Budapesten, a Magyar Állami Operaházban lép színpadra Molnár Levente. A külföldön legfoglalkoztatottabb magyar operaénekes naptára évekre előre megtelt felkérésekkel. Az alig harminc éves bariton már most tudja, hogy 2016-ban a New York-i Metropolitan közönségének fog énekelni.

Molnár Levente operaénekes

Molnár Levente operaénekes

Ritka alkalom, amikor Molnár Levente két-három hónapot huzamosan Magyarországon tölt, hiszen a művész jelenleg külföldön a legfoglalkoztatottabb magyar operaénekes. A fiatal bariton ősszel egy hónapig Tokióban dolgozott, valamint Madridban és Münchenben énekelt, decembertől viszont újra Budapesten lép fel. Molnár Levente december 8-tól a Bohéméletben Marcello szerepét alakítja a Magyar Állami Operaház színpadán, valamint egy decemberi, müncheni kitérő után februárig a Don Pasquale és a Szerelmi bájital című operákban láthatja a budapesti közönség. Ezt követően Bécsben a Wiener Staatsoperben és újra itthon A sevillai borbély című darabban is fellép.

Az erdélyi születésű Molnár Levente alig harminc éves, de fiatal kora ellenére hihetetlen pályafutással büszkélkedhet. Az érettségi után, 18 évesen debütált az aradi Nemzeti Színházban, 21 évesen pedig már a Magyar Állami Operaházban játszotta sorra a főszerepeket. Nemzetközi kiugrására 2007-ben a Cardiff-i Énekversenyen került sor, ahol döntősként Carlo Rizzi vezényletével mutatkozott be. Egy évvel később már a londoni Covent Gardenben énekelt, 2009-ben pedig a müncheni Bayerische Staatsoper társulatának tagja lett. Molnár Leventéért versenyeznek a legnagyobb dalszínházak, így a fiatal bariton folyamatosan járja a világot. Az elmúlt években Berlinben, Bécsben, Bordeaux-ban, Münchenben, Londonban, Tokióban és Madridban is meghódította az operaszínpadokat, dolgozott például Juan Diego Florezzel és Rost Andreával, valamint Marco Armiliato, Ascher Fisch, Zubin Mehta és Kent Nagano világhírű karmesterekkel. Molnár Levente naptára 2017-ig megtelt felkérésekkel, és az egyik legizgalmasabb feladat 2016-ban vár rá, amikor a New York-i Metropolitan közönsége előtt mutatja meg tehetségét.

Bár igazi világsztár és elfoglalt operaénekes, Molnár Levente megmaradt annak a vagány srácnak, akinek a családtagjai, a barátai és a kollégái ismerik. Levi kisfiúként a cselgáncs, az ökölvívás és a karate bűvöletében élt, amivel szép eredményeket ért el, és a küzdősportok iránti szenvedély ma is megvan benne. Kamaszként dacos lázadó volt, aki folyton kereste a saját útját, és bár a magaviselete nem volt éppen példás, a tehetsége miatt mindig megbocsátottak a csínytevéseiért. Levi a középiskolában találta meg a komolyzenét és az operát, amely a hivatása lett. A kedvesét is a zenének köszönheti, hiszen a párja Mester Viktória, a Magyar Állami Operaház mezzoszoprán énekesnője, aki jelenleg A kékszakállú herceg vára és a Carmen főszerepeit énekli. Az elfoglalt művészpár a szabadidejében igyekszik minél több időt a természetben tölteni Fickó nevű kutyájukkal, mert mindketten imádják az állatokat. Házikedvencük időközben valódi „filmsztár” lett, hiszen a kuvasz szerepet kapott az MTVA készülő, Kossuthkifli című tévésorozatában, amelyet Rudolf Péter rendez.

További információ:
https://www.facebook.com/LeventeMolnarOperaSingerOfficial
http://www.opera.hu/hu/tarsulat/szemely/Molnar_Levente

Forrás: PR Garden