Chagall és az impresszionisták este 10-ig a Múzeum+-on

November 14-én csütörtökön este a Múzeum+ program keretében 10 óráig látogatható a Magyar Nemzeti Galéria két nagy kiállítása: a Marc Chagall és Ámos Imre művészetét bemutató és a Monet, Gauguin, Szinyei Merse, Rippl-Rónai című, impresszionista tárlat. Ez lesz az utolsó alkalom, hogy a két időszaki kiállítás hosszított nyitva tartással együtt is látogatható a Nemzeti Galériában.

image001A holnap esti Múzeum+ esten, amelynek témája a Szentek, rendhagyó tárlatvezetések,  különleges előadók, kulináris élvezetek, borkóstolás, táncelőadás és izgalmas zenei  programok várják a közönséget. Jelenits István piarista szerzetes, egyetemi tanár a középkori oltárok szentjeiről tart tárlatvezetést, Imre Mariann, a varázslatos Szent Cecília című mű alkotója a kortárs művészet alkotásain mutatja be a szentséghez való modern viszonyunkat. A Szent Efrém Férfikar szent énekekkel, a Nemzeti Filharmonikusok szakrális barokk kamarazenével tölti meg a szárnyasoltároknak helyet adó Tróntermet, a St. Andrea Pincészet vezetője, Lőrincz György pedig a bor, a szőlő és a termőföld kapcsán beszél a szentek segítő erejéről.

Ezen az estén a Chagall kiállításhoz Élő MúzeumCafé beszélgetés és előadás is kapcsolódik. 19 órától Történelmi trauma és művészet címmel Galambos Ádám evangélikus teológus, György Péter esztéta és Tari Annamária pszichológus beszélgetnek Marc Chagall és Ámos Imre párhuzamos sorsáról és munkásságáról. 20.30-tól pedig Marc Chagall üvegablakai címmel Bellák Gábor művészettörténész előadását hallhatják az érdeklődők.

Forrás: Szépművészeti Múzeum