Jótékonysági sorozat nehéz helyzetben lévő népzenészekért

Jótékonysági sorozat indul az idős, nehéz helyzetben lévő népzenészek megsegítésére: első alkalommal december 5-én rendeznek estet neves népdalénekesek és népzenészek a fővárosi Hagyományok Házában, valamint táncházat tartanak a Fonó Budai Zeneházban.

December 5-én 19 órakor a Hagyományok Házában fellép a Szászcsávási zenekar, Sebestyén Márta, Andrejszki Judit és Havasréti Pál, Herczku Ági és a Banda, Lajkó Félix, a Muzsikás együttes, a Csík Zenekar, Szalonna és bandája, Pál Lajos és családja, a Dűvő zenekar, a Jászság Népi Együttes, az Üsztürü zenekar, Kovács Norbert (Cimbi), valamint Lőrincz Hortenzia.

Ugyanezen a napon 20 órától jótékonysági táncházat tartanak a Fonó Budai Zeneházban a Fanfara Complexa, a Pósfa zenekar, a Buda Folk Band, a Szászcsávási zenekar és a Tükrös zenekar részvételével.

A befolyt összegből elsőként Mezei Ferenc Csángáló, a Szászcsávási zenekar brácsása gyógykezelését segítik a Magyarországi Kallós Zoltán Alapítványon keresztül – közölte a Hagyományok Háza hétfőn az MTI-vel.

December 6-án Győrben, 7-én pedig Debrecenben rendeznek táncházat és koncertet e céllal. Az esemény fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

Forrás: MTI