Ötvenezer látogatót fogadott a balatonföldvári Kultkikötő

Mintegy 50 ezer látogatót fogadott a nyári színházi szezonban a balatonföldvári Kultkikötő, a 960 fős befogadóképességű szabadtéri színház júniustól négy hónapon át várta vendégeit.

A nyolc éve működő Kultkikötő idei 150 előadására mintegy 40 ezer regisztrált látogató érkezett, az ingyenes eseményekre pedig majdnem tízezren voltak kíváncsiak. A programok látogatottsága 2011 óta mintegy 40 százalékkal nőtt. A hétvégi esték nagyszínházi előadásai mellett gyerekszínházi produkciók, kézműves-foglalkozások, koncertek, fotókiállítások, ingyenes filmvetítések, borkóstolók, csütörtökönként pedig stand-up produkciók várták a kikapcsolódni vágyókat – áll a Kultkikötő az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A Nagy Viktor ügyvezető igazgató irányításával működő Kultkikötő – Balatonföldvár mellett – Balatonlellén és Siófokon is megjelent produkcióival, előadásaira a Balaton északi partjáról, Somogy és Veszprém megyéből, valamint a fővárosból is érkeztek vendégek. Ezen a nyáron a látogatók mintegy harmada érkezett távolabbról.

A Kultkikötő műsorán szinte minden műfaj, vígjáték, tragédia, lélektani dráma, zenés est és musical, kortárs- és néptánc-előadás szerepelt. Többek között nagy érdeklődés kísérte a Quimby színház-koncertjét, a Kultkikötő és az Orlai Produkció közös bemutatóját, a Hippolytot Mohácsi János rendezésében, valamint a Tenki Réka és Fekete Ernő főszereplésével, Pelsőczy Réka rendezésében bemutatott Római vakációt.

Az új évad előkészítése pedig már zajlik, különleges produkciók és nemzetközi projektek is várhatók a 2014 júniusában induló 9. évadban – áll a közleményben.

Forrás: MTI