Idén is megrendezik a koreai filmhetet az Urániában

Öt alkotást tekinthet meg ingyen a közönség a hatodik Koreai Filmhéten november 4. és 8. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A filmeket eredeti nyelven vetítik, a díszteremben magyar, a Csortos Teremben pedig angol felirattal – mondta el Bakos Edit, az Uránia Nemzeti Filmszínház igazgatója a programot beharangozó hétfői sajtótájékoztatón, Budapesten.

A rendezvényen olyan alkotásokat láthat a közönség, amelyeket – az Oldboy kivételével – először mutatnak be Magyarországon – közölte Pálffy Dóra, a Koreai Kulturális Központ szóvivője.

A filmhetet a koreai Grand Bell Awards tavalyi díjnyertes filmje, A férfi, aki királyt játszott című alkotás nyitja meg november 4-én zárt körű előadáson, a történelmi filmdrámát a nagyközönség november 5-én tekintheti meg. A Csu Csang Min rendezte mozgókép történetének főszereplője egy közember, aki a király bőrébe bújva igyekszik megakadályozni az uralkodó elleni merényletet.

November 5-én és 6-án az Oldboy című dél-koreai thriller kerül a vászonra, Park Csan Vuk alkotása 2004-ben elnyerte a cannes-i filmfesztivál nagydíját. A drámai történetben szereplő családapát elrabolják és 15 évig fogva tartják egy szobában, kiszabadulása után egyetlen célja megtalálni fogva tartóit.

Amelyik kutya ugat, az nem harap címmel debütál Magyarországon a Bong Dzsun Ho által rendezett dél-koreai vígjáték november 6-án és 7-én. A szintén díjnyertes film a kilencvenes évek gazdasági problémáiból kilábaló jóléti társadalmat mutatja be: egy hatalmas épület egyes lakói jólétük szimbólumaként kutyákat tartanak, míg a ház gondnoka az épület aljában megfőzi a házi kedvenceket.

A november 7-én és 8-án látható Vértestvérek című, 2010-ben készült dél-koreai akciófilm tipikus macska-egér játékot mutat be a Dél-Koreában élő észak-koreai titkos ügynök megbízatásáról. A film 2010-ben elnyerte a Blue Dragon Film Awards legjobb filmnek járó díját.

A Dzsang Hun rendezte Ez csak egy film című akciófilmet november 4-én és 8-án láthatják az érdeklődők. A 2008-ban a koreai filmkritikusok díját elnyert film a helyi bűnbanda vezére és egy gőgös színész különös találkozásával kezdődik, amelyből csavaros történet születik.

Forrás: MTI

Részletes program