Októberben is Váci Dunakanyar Színház

Folytatódik az évad a Váci Dunakanyar Színházban, a hónap első előadása október 6-án, vasárnap este 6 órakor a Centrál Színház előadása lesz, S.Ö.R., azaz Shakespeare Összes Rövidítve címmel Kálloy Molnár Péter, Kálid Artúr és Gáspár András főszereplésével.

A darabot mindazoknak ajánlják, akik szeretik Shakespeare műveit és ellenállhatatlan vágyat éreznek arra, hogy valamennyit megismerjék. Csak bízzák rekeszizmaik működését a „Nem Komplett Shakespeare Művek” három, jókedvű, vagány munkatársára, akik derekasan végre hatják a már-már reménytelennek tűnő feladatot: bemutatják a „Komplett Shakespeare-t”… A darabot 1994-ben az évad legnépszerűbb előadásává választották.

SÖR

Ezt követően a fővárosi Fogi Színház–budapesti Bulvárszínház előadásában október 12-én este láthatják az érdeklődők a brit Ray Conney vígjátékát Délután a legjobb címmel. A szerző neve nem ismeretlen a színházba járók előtt. A Család ellen nincs orvosság, a Páratlan páros, a Kölcsönlakás visszajár, a Minden lében három kanál darabok sok vidám percet szereztek már nekünk. A Délután a legjobb című színdarab alapötletéből készült 1997-ben A miniszter félrelép című magyar vígjáték, mozifilm.

Délután a legjobb1

A miniszter úr szerepében Harsányi Gábor, aki egy gáláns kalandra készül, hisz azt tervezi, hogy az ellenzék vezérszónokának titkárnőjével tölt egy romantikus délutánt az elegáns Westminster Hotelben. Ám hiába a gondos szervezés, a délután rosszul kezdődik. Kétségbeesetten próbálják megoldani a rendkívüli szituációt, azonban az idő előre haladtával egyre jobban belebonyolódik mindenki a hazugságokba, a kínos szituációkba, s a rossz lassan még rosszabbra fordul. A főbb szerepekben Harsányi Gábort, Straub Dezsőt, Fodor Zsókát és Nyertes Zsuzsát láthatjuk.

Délután a legjobb2

A komédiás este után, másnap délelőtt a gyerekeknek kedvez a színház műsora, hisz október 13-án, vasárnap 11 órai kezdettel egy élőzenés mesejátékot mutatnak be, Mátyás király születésének napja címmel. A mesejáték több ismert Mátyás király történetet fog össze. A történet Mátyás születése napjára rendezett lovagi megmérettetéssel kezdődik, melyen összegyűlnek a lovagok és az udvarhölgyek…

Mátyás király1

Jegyinformációk:
Váci Dunakanyar Színház Jegypénztár
2600 Vác, Dr. Csányi László krt. 58.
Nyitva tartás (augusztus 21-től):
hétköznapokon: 16-20 óráig,
szombaton 10-13 óráig
Telefon: 0630/975-5448
Jegyrendelés és foglalás: info@vacidunakanyarszinhaz.hu

Forrás: Váci Dunakanyar Színház