Megjelent Zorán duett-albuma, amelyet az Arénában mutat be

Tizenegy dalt tartalmaz Zorán új stúdióalbuma, az Egypár barát, amelyen duettek szerepelnek az előadó korábbi különböző együttműködéseiből. Az anyagot február 8-án a közreműködőkkel mutatja be az Arénában.

Sztevanovity Zoltán - Forrás: Wikipédia

Sztevanovity Zoltán – Forrás: Wikipédia

„Nem új dalok ezek, korábban különböző lemezeken vagy koncerteken már elhangzottak, de a tizenegy számból kilencet újra rögzítettünk a stúdióban” – mondta Zorán a csütörtöki budapesti sajtóbemutatón.

A CD-n Zorán Tompos Kátyával, Gerendás Péterrel, Sztevanovity Dusánnal, Presser Gáborral, Bíró Eszterrel, Kern Andrással, Palya Beával, Hegyi Barbarával, Bródy Jánossal, Rúzsa Magdival, valamint Váczi Eszterrel énekel közösen dalokat.

„Megtisztelő volt, hogy amikor felkértem őket, valamennyien rögtön igent mondtak. A végső lökést a lemez elkészítésére egy tavalyi Váczi Eszter-koncert adta, amelyen vendégként léptem fel, és egy Leonard Cohen-dalt adtunk elő közösen. Akkor testvéremnek, Dusánnak egy nap alatt kellett magyar szöveget készítenie a számhoz, de remekül sikerült, és Míg a szív lejár címmel most az új lemez záródarabja lett” – idézte fel az énekes.

A Universal Music által kiadott album címe, az Egypár barát a Zorán 1977-ben megjelent első szólóalbumán szereplő, és koncertjein azóta is rendszeresen elhangzó Egy egészen egyszerű dal refrénjéből való. A legtöbb dal szerzője természetesen Zorán két állandó alkotótársa, Presser Gábor és Sztevanovity Dusán.

A lemez dalai közül a Mit akar az eső egy jiddis népdalfeldolgozás Bíró Eszterrel, a Ne várd a májust Bródy János jól ismert szerzeménye, Zorán feleségével, Hegyi Barbarával a Játssz még-et énekli, Kern Andrással az évtizedek óta népszerű Hé, ’67-et, Rúzsa Magdival a Kusturica-filmek balkáni eredetű népdalát, az Ederlezit, Tompos Kátyával a Kóló című albumon található Jávori Fegya-kompozíciót, az Esküvőt, és szerepel az anyagon egy tercett is Harminc címmel Dusánnal és Presserrel.

„A februári Aréna-koncertre valamennyi közreműködőt meghívtam. Általában mintegy harminc dalt játszom a nagyobb fellépéseken, tehát a duettek fogják adni a műsor egyharmadát, sokat szoktam énekelni élőben a 2011-es Kóló című lemezről is, és persze vannak a kihagyhatatlan, a közönség által elvárt számok” – mondta Zorán az MTI kérdésére.

Zenekara hosszú évek óta szinte állandó, a Papp László Budapest Sportarénában Horváth Kornél fog ütőhangszereken játszani, Sipeki Zoltán gitározik, Lattmann Béla basszusgitározik, Gyenge Lajos dobol, Gátos Iván billentyűzik, Csányi István szaxofonozik, Óvári Éva, Kabelács Rita és Péter Barbara pedig vokálozik.

Az Aréna-koncertről a tervek szerint tévéfelvétel készül.

Forrás: MTI