Csillagnéző túra a Zselicben

Időpont: 2013. október 5., szombat

A Zselicben a lakott területektől, városoktól távoli, világítás nélküli helyen olyan látvány tárul a túrázók elé, amilyen nemcsak Magyarország, hanem egész Európa területén is ritkán adatik meg. Naplemente után derült égbolt esetén az ismert csillagképek mellett a halványabb csillagok sokaságát és a Tejutat is lehet látni.

A program résztvevői csillagász szakember segítségével ismerhetik meg az égbolt csodáit. Az érdeklődők távcsővel figyelhetik meg a szabad szemmel nem látható jelenségeket, és számtalan információt hallhatnak a Zselic természeti értékeiről a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrétől. A programon a csillagos égbolt megfigyelése mellett számos érdekességet tudhatnak meg a résztvevők a fényszennyezésről, arról, hogy mi „hétköznapi” emberek mit tehetünk annak érdekében, hogy mindennapi tevékenységünkkel, a mesterséges világítással minél kevésbé zavarjuk a környezetünket.

A részvételhez létszámkorlátozás miatt előzetes jelentkezés szükséges!
Telefon: 30/405-4571
Helyszín, időpont: Zselic, Bánya, Panoráma Panzió parkolója, 18.00 óra (Gyülekező: 17.30)
Túra hossza, időtartama: 5-6 km, 3-4 óra
Részvételi díj: Felnőtt: 800 Ft/fő; 18 éves korig: 600 Ft/fő

Hasznos: Fontos a kényelmes túracipő/bakancs, az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása, valamint a szúnyogok és kullancsok elleni védekezés. A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.

A túrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tagja vezeti.

Információ:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
E-mail: wodtke@ddnp.kvvm.hu
www.ddnp.hu

Duna-Dráva