Az A38 hajón indul a Special Providence európai turnéja

Nagyszabású őszi európai turnéját október 17-én a budapesti A38-on kezdi meg a Special Providence a svéd Beardfish társaságában.  A műfajokat mesteri módon elegyítő magyar zenekar és a skandinávok mellett a japán Baraka robbantja be a hangulatot a dunai állóhajón.

Spacialprovidence - 2013

Special Providence – 2013

A Special Providence magyar rajongói végre újra itthon hallhatják a progresszív rockot, metalt, jazzt és chilles lazulást mesterien elegyítő zenekart. A fiúk albumait 17 országban forgalmazzák, és koncertjeik 80 százalékát külföldön adják, ezért valódi kuriózum, ha Budapesten lépnek fel. A Special Providence október 17-én az A38 állóhajó fedélzetén olyan élményt ígér, amit sokáig lehet majd emlegetni, hiszen a nemzetközi progresszív zene három nagyágyúja lép színpadra.

– Ezen az estén elstartol az őszi, monstre európai turnénk, ami azért speciális, mert két headliner lesz: a Special Providence és a svéd Beardfish. Ők a Dream Theater volt dobosa, Mike Portnoy kedvenc zenekara, gyakorlatilag ő fedezte fel őket. A svéd srácokkal két éve Francia Guyanában, a legnevesebb francia progresszív rock fesztivál, a Crescendo dél-amerikai változatán találkoztunk. Óriási energiák fognak elszabadulni a közös turnénkon, de a nyitókoncerten ráteszünk még egy lapáttal, mert a tokiói Baraka is fellép velünk, akikkel a japán turnénkon barátkoztunk össze.  A budapesti bulin a három csapat mindent megtesz azért, hogy tényleg felejthetetlen élményt nyújtsunk a közönségnek. Az A38-as koncert után pedig a Beardfish-sel nekivágunk Európának, és kilenc koncertet adunk Csehországban, Németországban, valamint Hollandiában és Svájcban, ahol korábban még nem léptünk fel – mondta Markó Ádám, a Special Providence dobosa.

A belépők elővételben 1600, a koncert napján pedig 2000 forintba kerülnek. Jegyeket online a www.a38.hu honlapon keresztül vagy személyesen az A38 pénztárában lehet vásárolni.

A Special Providence az egyik legsikeresebb magyar zenekar. Harmadik nagylemezük, a Soul Alert tavaly januárban jelent meg, ami meghozta az áttörést a tengerentúlon is. Az album kilenc hétig vezette az egyik legfontosabb progresszív zenei listát az Amerikai Egyesült Államokban, és rengeteg jó kritikát kapott a szakmai sajtóban világszerte. A Special Providence télen Tokióban turnézott a helyi progresszív szcéna legjelesebb képviselőivel. A fellépések hatására a zenekar Japánban is szerződést kapott, és ott is elkezdték terjeszteni a lemezeiket. Tavasszal tíz állomásból álló európai turnéra indultak, majd nyáron kiemelt fellépőként, főműsoridőben, egyedüli magyar fellépőként tértek vissza a progresszív műfaj legnagyobb fesztiválja, a franciaországi Crescendo színpadára. A Special Povidence az őszi európai turnéja után decemberben India legnagyobb fúziós zenei fesztiválján ad koncertet.

Részletek:
http://www.a38.hu/hu/program/special-providence-beardfish-se-baraka-jp
www.specialprovidence.hu
www.facebook.com/SpecialProvidence

Forrás: PR Garden