Zenés, verses est a Bölcső Alapítvány javára

Napfivér, holdnővér – művészek a krisztusi szeretet jegyében címmel a Kájoni Ferences Házban rendeznek jótékonysági estet szeptember 28-án a Bölcső Alapítvány javára.

A műsorban Ady Endre két verse mellett elhangzik Mozart c-moll fantáziája, Liszt Rigoletto-parafrázisa, azután Bach Ich ruf zu Dir Herr Jesu Christ című műve Busoni átiratában, Chopin cisz-moll impromtüje és Debussy Doctor Gradus ad Parnassum című zongoradarabja. Zongorán játszik Erdélyi László és Soltész Enikő, a verseket Lázár Csaba adja elő, Schubert-dalokat pedig Szombauer Bálint zeneakadémiai hallgató énekel – közölték a szervezők az MTI-vel.

A Bölcső Alapítvány 1995-ben a csecsemőgyilkosságok megelőzésére jött létre, az elmúlt 15 év azonban kitágította a célt: a krízisterhesek megsegítése lett a fő feladata. A gondoskodást kérők a 14 és fél éves kamaszlánytól a 48 évesig a legkülönbözőbb korúak, 2010 októberéig 612-en szültek a Bölcső Alapítvány segítségével.

1997-ben Szekszárdon és 2006-ban Budapesten is létrehoztak egy kis létszámú átmeneti otthont azoknak a krízisterheseknek, akik a várandósság utolsó heteire, hónapjaira el kívánnak rejtőzni lakókörnyezetük elől.

Forrás: MTI