VI. Gödöllői Vadásznap – 2013. szeptember 15.

Ugye Ön is kíváncsi arra, milyenek a természet közeli vadászati módok? Milyen ínyencségeket készíthetett az udvari főszakács az elejtett vadból? Látogasson el a Gödöllői Vadásznapra, ahol gazdag programkínálattal várják a vadászat különleges világába bepillantani vágyókat!

Gödöllő és a vadászat évszázadokra visszanyúló kapcsolata vitathatatlan, számtalan emlék idézi vissza a vadászat fénykorait. Ezekre alapozva hívták életre az eseményt ezelőtt öt évvel, s kerül megrendezésre a hagyományoknak megfelelően idén szeptember közepén újra. Az egyedi hangulatú esemény ez alkalommal a hagyományos vadászati módokba enged bepillantást az érdeklődőknek.

A nap indításaképp vadászkürtök szavára megnyitja kapuit a kastély, megjelenik maga „Erzsébet királyné” és üdvözli a vendégeket, majd a Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola „Vadász” kórusa előadásában a Vadász himnusszal köszöntik a vendégeket.

A kastély parkjában egész nap vadászathoz kapcsolódó programok váltják egymást: a vadászkutyák, solymászok, agarak, íjászok bemutatói mellett különleges élményt ígér a szarvasbőgő bemutató, a lovas íjász bemutató, s az a vadétel főzőverseny is, melyben csapatok versenghetnek „a Kastély Főszakácsa” címért.

Idén első alkalommal a STIHL Timbersport Show látványos bemutatóját is élvezhetik a látogatók.

Az idei Vadásznaphoz kapcsolódó újdonság, hogy a kastély ezen az eseményen ad otthont a különböző vadászati módoknak hódolók első országos találkozójának, a korábban Galyatetőn született megállapodás gyakorlati megvalósulásaként.

A gyerekeket bábelőadás, interaktív zenés játék, „Vadászkaland”, valamint állatsimogató, népi ügyességi játékpark és kézműves foglalkozás várja. A felnőttek számára különlegességként elöltöltős fegyverbemutatót, vadászruha divatbemutatót, valamint tematikus tárlatvezetést kínál hazánk folyamatosan megújuló, a sokszínűség szimbólumaként számon tartott kastélya.

Forrás: Gödöllői Királyi Kastély

zsolnay