Karikatúra-pályázat indul több témakörben és kategóriában

Országos e-karikatúra-pályázatot írt ki a kArton Galéria – Karikatúra és Képregény Múzeum magyarországi és határon túli magyar hivatásos és amatőr karikaturisták, szatirikus képzőművészek, reklámgrafikusok, továbbá 6-12 éves gyerekek részére több témakörben és kategóriában.

A Mázli témakörben a szerencse, a szerencsejátékok és a nyeremények témájával lehet pályázni fejenként maximum 5 darab digitális vagy digitalizált karikatúrával. Az Akármi témakörben tematikus megkötés nélkül, két kategóriában küldhetnek be maximum 5-5 darab digitális vagy digitalizált művet az érdeklődők.

Sajtókarikatúra kategóriában hagyományos sajtókarikatúrákat és humoros stripeket várnak a szervezők. Az alternatív humoros vagy szatirikus-groteszk geg kategóriába szabad e-publikációk feszesebb és dinamikusabb kifejezésmódjait alkalmazó rövid animációs vagy videomunkákat, fotózott tárgykarikatúrákat, applikációkat, performanszokat, street art gegeket küldhetnek a pályázók.

Minden felnőtt pályázó részt vehet a Mázli című kötött témában és az Akármi című kötetlen téma mindkét kategóriájában, így fejenként maximum 15 mű küldhető.

A 6-12 éves gyerekektől szabad témakörben fejenként maximum 5 darab digitális vagy digitalizált karikatúrát várnak – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A pályázatra 1 évnél nem régebbi, a nyomtatott sajtóban, illetve annak webmellékletében vagy önálló webújságban még nem publikált munkákat lehet küldeni a kukac@karton.hu e-mail címre szeptember 15-én éjfélig.

Forrás: MTI