Zenés állatkerti esték Budapesten

Szerdától szabadtéri koncertekkel várja a Zenés állatkerti esték című koncertsorozat a közönséget. Az első esten a Csík Zenekar Dresch Mihállyal lép fel a Fővárosi Állat- és Növénykert színpadán.

A június elején megkezdődött koncertsorozat eddigi előadásait a Varázshegy központi csarnokában tartották, az augusztus végéig hátralévő hat koncert azonban szabadtéri helyszínen lesz – közölte az intézmény kommunikációs osztálya kedden az MTI-vel.

A sorozatot a Csík Zenekar és Dresch Mihály fellépése nyitja, a helyszín a tavaly felújított, Főkaput övező tér lesz. A fél kilenckor kezdődő koncertre érkezőket már héttől várják, így a koncert kezdéséig egy sétára is lehetőség nyílik a kert Főkapuhoz közel eső részein.

A héttagú együttesben Csík János (hegedű, ének) mellett Majorosi Marianna (ének), Barcza Zsolt (cimbalom), Bartók József (nagybőgő), Kunos Tamás (brácsa), Makó Péter (fúvósok) és Szabó Attila (hegedű) szerepel. Felállásuk 2002 óta változatlan.

Dresch Mihály tizenhét évesen kezdett el komolyabban muzsikálni. Zenei tanulmányokat a dzsessz konzervatórium előkészítőjében, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Dzsessz Tanszakán folytatott. 1979-ben szerzett diplomát.

Pályafutása során olyan neves előadókkal lépett színpadra és készített felvételeket, mint John Tchicai, Archie Shepp, Roscoe Mitchell, Chico Freeman, Lee Konitz, David Murray és Dewey Redman. Bár teljesen egyedi zenei világot alakított ki, a mainstream dzsessztől sosem távolodott el teljesen.

Az elkövetkező hetekben minden szerdán egy-egy újabb koncert hallható a kertben. A jövő héten a Hot Jazz Band lép fel Orosz Zoltánnal, majd Hernádi Judit, Illényi Katica és a Budapest Klezmer Band ad koncertet, végül pedig a Budapest Bár fellépése zárja az állatkerti nyáresti koncertsorozatot augusztus 21-én.

Forrás: MTI