Húsz éve tanítanak a legjobb zenészek a Gitármánia Táborban

Huszadik alkalommal várja a fiatalokat a nyári szünet egyik legvagányabb tábora Szolnok-Tiszaligetben. A Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor résztvevői idén is a legjobb magyar hangszeres zenészektől tanulhatnak július 22. és 28. között. A programban koncertek és tehetségkutatók is szerepelnek értékes nyereményekkel.

Nagy Ádám - Roy és Ádám Trió

Nagy Ádám – Roy és Ádám Trió

A 20.  Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor július 22. és 28. között Szolnok-Tiszaligetben várja a 12 évesnél idősebb gitárosokat, basszusgitárosokat, billentyűsöket, dobosokat, énekeseket és zenekarokat, akik szívesen tanulnának egy hétig az ország legjobb könnyűzenészeitől.

– Az elmúlt két évtizedben mintegy 7000 fiatal fordult meg nálunk, akiknek csaknem 600 kiváló zenész tartott kurzusokat. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy nálunk ismerkedett a hangszeres zene alapjaival Gyémánt Bálint gitáros és Temesi Bertalan basszusgitáros, akik ma már nemcsak elismert művészek, hanem tanárok is. A Subscribe tagjai is közel állnak a szívünkhöz, hiszen évekkel ezelőtt ők nyerték meg a táborunk egyik tehetségkutató versenyét, ma pedig már az ország egyik legnépszerűbb metalzenekaraként koncerteznek – mondta Andrásik Remo, a Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor alapítója.

Az idei táborban a kezdőket és haladókat olyan művészek oktatják, mint például Lukács Peta, a Bikini gitárosa, Cséry Zoltán, a Subscribe és a Special Providence billentyűse, Markó Ádám, a Ganxta Zolee és a Kartel, illetve a Special Providence dobosa, Temesi Bertalan, Hudák Attila és Szappanos György basszusgitárosok, Fekete Szilárd dobos és a Jam School Dobiskola tanárai. A vendégelőadók között lesz Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar énekes-dalszerzője, Nagy Ádám a Roy és Ádám Trióból és Jantyik Zsolt, aki idén elnyerte az Artisjus – Az év dalszövegírója díjat. A Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor vendége lesz idén Szekeres Tamás gitáros, aki növendékeivel fel is lép a táborban. Ugyancsak kurzust tart és koncertet is ad a Monamo zenekar, vagyis Szirtes Edina Mókus énekesnő-hegedűművész, Mogyoró Kornél dobos és Nagy János zongorista. A táborozók tanulhatnak a TV2 Voice háttérzenekara, a Voice Band tagjaitól is Heincz Gábor Biga vezetésével. Az egyhetes programban emellett megismerkedhetnek a zeneipari környezet, a hang-, színpad-, vizuál- és stúdiótechnika, a hangszerépítés és a szövegírás, dalszerzés sajátosságaival, megismerhetik a szerzői és előadói jogokat, kipróbálhatják a rádiózást, és profi körülmények között készíthetnek stúdiófelvételt.

A Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor tehetségkutatóin több kategóriában értékes nyeremények várják a legjobb hangszeres zenészeket és dalszövegírót. A tábor legjobb zenekara pedig a díjon felül automatikusan bejut a Hangfoglaló Magyarország 2013. nagyszabású tehetségkutató döntőjébe, amelynek győztese egymillió forint értékben hangszereket és hangtechnikai eszközöket nyer.

A 20. Gitármánia Zenei és Továbbképző Táborba július 10-ig lehet jelentkezni. A tábor díja teljes ellátással 28.500, szállás nélkül 18.500, míg szállás és étkezés nélkül 15.500 forint.

További információ:
http://www.instrumentweb.hu
http://www.facebook.com/Gitarmania

Forrás: PR Garden