Nyitott lesz az idei Ludvig Nemzetközi Művésztelep

Mindennapos látogatási lehetőséget kínálnak az érdeklődőknek idén a Nagykanizsához közeli Kendlimajorban, a 21. Ludvig Nemzetközi Művésztelepen, ahol kilenc nemzet alkotói képviseltetik magukat.

A vasárnap nyíló művésztelepre a magyar résztvevőkön kívül idén bolgár, spanyol, orosz, osztrák, német, román, maláj és belarusz-belga művészek, összesen 35-en fogadták el a meghívást – mondta el keddi sajtótájékoztatóján Ludvig Klára, a telep szervezője. Hozzátette, hogy egy fiatal grúz meghívottjuk – aki a világban sokfelé képviseli hazáját – vízumproblémák miatt hétfőn kénytelen volt lemondani a részvételét.

Malajziából ugyanakkor három festőművész is érkezik, vezetőjük, Peter Liew tájfestő ráadásul azt kérte, hogy ne a telepen, hanem különböző zalai helyszíneken alkothasson. A művész mindemellett tanulmányozni is szeretné a zalai művésztelep működését, szándékai szerint ugyanis hazájában hasonló alkotótábort szervezne.

Az 1999 óta rendszeresen megtartott művésztelep ezúttal mindennap nyitott lesz, a június 9-ei hivatalos nyílt napon kívül – egy kirándulós napot kivéve – minden délután örömmel fogadják az érdeklődőket. A látogatók figyelmére számítanak június 6-án, Székács Zoltán festőművésznek, a nagykanizsai Magyar Plakátházban tartandó kiállításmegnyitóján, valamint 9-én Pindroch Csaba és Verebes Linda Színházi jelenetek című előadásán a kendlimajori telepen.

Ludvig Klára az MTI kérdésre elmondta: idén is a festészet számít majd a „legerősebb” művészeti ágnak, de keramikusok és szobrászművészek is alkotnak majd két héten át.

A 21. Ludvig Nemzetközi Művésztelep zárókiállítását június 15-én nyitják meg, Vitéz Ferenc művészeti író és a Nagykanizsai Fúvószenekar közreműködésével.

Forrás: MTI