Bazsarózsa túra

Időpont: 2013. április 27., szombat

Országos kitekintésben is jelentős botanikai értéket őriz a 100 hektáron elterülő Nagy-mező, Arany-hegy Természetvédelmi Terület. Az egykori gyümölcsösök, legelők, ritkás erdőfoltok védett növények sokaságának jelentenek élőhelyet napjainkban. A világon már csak hazánkban találkozhatunk a fokozottan védett bánáti bazsarózsa életképes populációival.

A túra során a különleges növény jelentősebb állományaiban gyönyörködhetnek a túrázók. A dekoratív vadvirágok látványa mellett új információkat kaphat az érdeklődő a védett természeti területen zajló kezelési tevékenységekről. A korábbi – legelőterületeken végzett – rekonstrukciós munkáknak mára látható eredményeiben gyönyörködhetünk. A gondos területkezelést rackanyáj segíti. Az elhúzódó tél miatt a túra idején még nem találkozhatunk a „pödrött szarvú kertészekkel”, viszont tavalyi munkájuk nyomán vadvirágok díszítik a Zengő lábai előtt elterülő lankákat.

Helyszín, időpont: Hosszúhetény, vásártér, 10.00 óra (gyülekező: 9.45-kor)
Túra hossza: 5 km, időtartama: 3-4 óra
Részvételi díj: 500 Ft/fő
Utazás: egyénileg

Hasznos: Fontos a kényelmes túracipő/bakancs és az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása, valamint a kullancsok elleni védekezés! A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.

A túrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre vezeti.

Információ, bejelentkezés csoportoknak:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon: 30/377-3388, 30/326-9459
E-mail: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu
www.ddnp.hu
Duna-Dráva