Ránki Dezső estjével folytatódik az MVM Koncertek sorozata

A kétszeres Kossuth-díjas Ránki Dezső zongoraestjével folytatódik kedden este a Művészetek Palotájában az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. által életre hívott MVM Koncertek komolyzenei hangversenysorozat.

 A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben fellépő Ránki Dezsőnek több tucat hazai és külföldi lemeze nyert díjat, repertoárjában szerepelnek a bécsi klasszikusok, Schubert, Schumann, Chopin, Liszt, Bartók és kortárs zeneszerzők művei is. Előadásmódját virtuóz elegancia, elmélyültség, intellektuális és technikai felkészültség, érzelmi gazdagság jellemzi.

A zongoraművész Robert Schumann Waldszenen (Erdei jelentek), op. 82 és Davidsbündlertdnze (Dávid-szövetség táncok), op. 6 című alkotásai mellett Ludwig van Beethoven E-dúr szonáta, op. 109 művét adja elő a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Zongora elnevezésű koncertsorozatot tíz évvel ezelőtt indította el Jakobi László, a kerek évfordulót számos nemzetközi és hazai előadó is Magyarországon ünnepli. A programsorozat minden darabja különlegességeket kínál a zeneszerető közönségnek, és a komolyzenével még csak ismerkedő fiatalok is izgalmas, tartalmas szórakozásra számíthatnak.

Az MVM Koncertek keretében olyan művészeket is láthatott a magyar közönség, akik korábban még soha, vagy nagyon hosszú ideje nem léptek fel hazánkban.

Forrás: MTI