Már több mint 170 ezren látták a Szépművészeti Cézanne-kiállítását – Meghosszabbított nyitva tartással várja a múzeum a látogatókat

Már több mint 170 ezren látták a Szépművészeti Múzeum most vasárnap záró Cézanne-kiállítását. A nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítás utolsó hétvégéjén a múzeum különleges nyitva tartással várja a látogatókat: február 15-én, pénteken este tíz óráig, február 16-án, szombaton és 17-én, vasárnap pedig egy órával korábban, 9-kor nyit és szintén este tízkor zár a népszerű tárlat.

A francia posztimpresszionista alkotó csaknem 100 művét felvonultató kiállítás a festő régi mesterekhez való viszonyáról és ezzel összefüggésben a klasszikus képzőművészet megújításában játszott szerepéről kíván áttekintést adni, mintegy 40 olyan művet is bemutatva, melynek alkotói (többek között Luca Signorelli, Raffaello, Michelangelo, Poussin, Chardin, Goya, Delacroix, Courbet) nagy hatással voltak Cézanne művészetére.

A Cézanne életművét egyedi módon megközelítő budapesti kiállításra szerte a világból – a Los Angeles-i The J. Paul Getty Múzeumtól a canberrai National Gallery of Australia múzeumáig – mintegy 40 gyűjtemény kölcsönzött műtárgyakat, köztük a párizsi Musée d’Orsay és Musée du Louvre, a zürichi Kunsthaus, a londoni National Gallery, a British Museum, a Tate Modern, a firenzei Uffizi, a bécsi Albertina, a New York-i Metropolitan Museum of Art, a washingtoni National Gallery of Art, a bostoni Museum of Fine Arts, az Art Institute of Chicago, és több jelentős magángyűjtemény (Bázel, London, Zürich, Frankfurt, Rio de Janeiro).

A kiállítás létrejöttét az ING Csoport magyarországi leányvállalatai kizárólagos vállalati szponzorként, tartós támogatási program keretében 120 millió forinttal támogatták.

Forrás: Szépművészeti Múzeum