Vershétvége Nyulász Péterrel a Puskin Kuckóban

A vers lesz a hétvége főszereplője a Puskin Kuckóban: szombaton a Nefelejcs Bábszínház Egyszer egy hétpettyes című meséjében a jól ismert gyerekdal elevenedik meg asztali bábokkal, vasárnap pedig Nyulász Péter tart interaktív foglalkozást sok találós kérdéssel és vetítéssel egybekötve.

A Puskin Kuckó több éve dolgozik azon, hogy igényes, szórakoztató előadásokkal hozzájáruljon a legfiatalabb generáció vizuális neveléséhez, kulturális ízlésük formálásához – fogalmaz a Budapest Film Zrt. közleményében.

Nyulász Péter az Egyszervolt.hu gyermek-kulturális családi portál szerkesztő-szerzője és kommunikációs vezetője. Zsubatta! című mondókás-verses kötete 2005-ben, a Miazami – kitalálós versikés könyve 2007-ben jelent meg, amely alapján tv-film készült Gárdos Péter rendezésében. 2008-ban a Gyere velünk Budapestre! című hajtogatós képeskönyve látott napvilágot. Miazmég címmel 2010-ben jelent meg újabb kitalálós versikés kötete.

A Puskin Kuckóban február 9-én az Air Corde Trió Állati zenék című műsorát láthatják az érdeklődők, amely állatokkal kapcsolatos zeneművet sorakoztat fel. Felcsendül többek között Vivaldi Pacsirtája, Saint-Saëns Hattyúja és Elefántja, Rimszkij-Korszakov Dongója és megszólalnak Rossini Macskái is. Másnap a 2013-as lengyel-év kapcsán a Varázsceruzát vetítik.

Gryllus Vilmos a farsang közeledtével Maszkabál című koncertjével február 16-án várja a látogatókat.

A kuckó részletes programjai az esemény Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/PuskinKucko) érhetők el.

Forrás: MTI