A Holdkirály palotája – Interaktív mesejáték a veszprémi Kabóca Bábszínházban

Új premierre készül a veszprémi Kabóca Bábszínház: A Holdkirály palotája című interaktív mesejáték bemutatóját január 20-án tartják – tájékoztatta az MTI-t a teátrum igazgatója.

Székely Andrea elmondta: Szász Ilona író-dramaturg a színház felkérésére magyar és cigány népmesék alapján írta A Holdkirály palotáját, amelyben a főhős, Barid szerelmét elrabolja a Holdkirály. Barid sok viszontagság, ármány közepette indul megmentésére, útja során megjárja a vizek mélyét, az ég magasságait, szárnyra kel a széllel és számos állatkirállyal akad dolga.

A főhősnek küldetése teljesítésében a gyerekek is segíthetnek, A Holdkirály palotája ugyanis interaktív mesejáték, amelynek bizonyos pontjain a nézők bekapcsolódhatnak a mese alakításába – tette hozzá Székely Andrea.

A darab, amelynek premierjét a magyar kultúra napjához kapcsolódva, január 20-án tartják, a Kabóca Bábszínház új székhelye, a volt helyőrségi klub adottságainak megfelelően nagyobb színpadi viszonyokhoz igazodva íródott – jegyezte meg az igazgató.

A mese elsősorban a Kabóca törzsközönségének, vagyis a 4-5 éveseknek és a kisiskolás korosztálynak szól. A darabot Szívós Károly rendezi, Novák János írja a zenéjét, a díszleteket és a bábokat Orosz Klaudia tervezi.

Székely Andrea kitért arra is, hogy a Kabóca Bábszínház új székhelyén január 8-tól tágasabb térben fogadják ingyenes játszóházukban – minden héten keddtől péntekig 9-12-ig – a kisgyerekes családokat.

Forrás: MTI

,