Százlábúak láb alatt – bemutató a Kolibri Színházban

Ljudmila Ulickaja Százlábúak láb alatt című meséjét tűzi műsorra a Kolibri Színház: a bemutatót szombaton délután 3 órakor tartják a Kolibri Fészekben.

A magyarul 2009-ben, a Történetek állatokról és emberekről című kötetben – Történet Antverpen verébről, Mihéjev macskáról, Vászjáról, az ezerjófűről és Maria Szemjonovna százlábúról meg az ő családjáról címmel – megjelent írás alapján készült, 7-10 éveseknek ajánlott előadást Kolozsi Angéla alkalmazta színpadra és Tisza Bea rendezi – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
A produkcióban Török Ágnes, Ruszina Szabolcs, Szívós Károly és Bodnár Zoltán szerepel, a zeneszerző Novák János.

Mint az előadás ismertetőjében áll, Ljudmila Ulickaja hősei – a testvéreitől meggyötört, beteges szürkeveréb, az édesanyja miatt kóbor macskává lett kandúr és a magára hagyott, bölcs gyógynövény – nem klasszikus mesefigurák, ahogyan történetük sem hagyományos állat-, illetve növénymese. „Felnőtteket és gyerekeket egyaránt érintő problémákról szól a humorban bővelkedő, édesbús történet: csalódásról és bizalomról, magányról és közösségről, családról és barátságról, hasonlóságokról és különbözőségekről, halálról és újjászületésről, és – nem utolsó sorban – a szeretetről” – olvasható a színház honlapján.

Mint írják, december 8-án egyetlen alkalommal látható a színházban a Gledalisce Glej Federation (SLO) és a zágrábi Dubrava Gyerekszínház (CRO) társulat koprodukciójában a többszörös díjnyertes bábmusical, a Bolonderdő.

Karácsonykor pedig újra megelevenedik a Kolibri Színház művészeinek előadásában Csajkovszkij balettjének, a Diótörőnek a zenéje és története színészekkel, maszkokkal, óriásbábokkal a Művészetek Palotájában.

Forrás: MTI