Karácsony – Ünnepi hangok, képek, ízek! Kezdje nálunk a hétvégét!

2012. december 7., péntek 17.00-22.00
Középpontban Benczúr Gyula, a festőóriás

December első péntekén ismét 22 óráig várja az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Galéria.

A látogatók megismerkedhetnek a 19. századi magyar festőóriás, Benczúr Gyula életművével és a hosszított nyitva tartás keretében utolsó alkalommal láthatják a magyar történelem képeit felsorakoztató Hősök, királyok, szentek című kiállítást.

Az érdeklődők tárlatvezetés keretében tekinthetik meg az Így éltek Ti. Faragó József művészete című századfordulós karikatúrákat bemutató grafikai kiállításunkat. Az év utolsó MNG Extráján ünnepi dallamok csendülnek fel: az Ars Nova Sacra Kórus Karácsonyi koncertjét, valamint Váczi Eszter és a Quartet fellépését hallgathatják meg az érdeklődök.

A Medic’all Art Dance Társulat improvizációs táncelőadása ezúttal a 20. század alkotásaihoz vezet.Számos ajándékötlettel várjuk ezen az estén látogatóinkat: bemutatjuk a Borigo Magazin gondozásában megjelenő Nagy Magyar Boratlaszt, melyet a helyszínen kedvezményes áron lehet megvásárolni.

Kreatív műhelyünkben ajtókopogtatót és karácsonyi díszeket készíthetnek kicsik és nagyok egyaránt. Karácsonyi ajándékvásár keretében a Galéria gyűjteményéhez kapcsolódó noteszeket, naptárakat és képeslapokat kínálunk kedvezményes áron. A borokról ezen az estén a villányi Jackfall Bormanufaktúra gondoskodik, karácsonyi ízeket pedig a Szamos Marcipán kínálatából választhatunk.

Részletes program: http://www.mng.hu/kiallitasok/idoszaki/mngextra_nyito

Forrás: Magyar Nemzeti Galéria