Kaposváron találkoznak a középkorral foglalkozó fiatal régészek

Idén Kaposváron rendezik meg csütörtöktől a középkorral foglalkozó fiatal régészek konferenciáját, amelynek szervezését a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a Somogy Megyei Múzeumok Igazgatósága végzi.

Az idei, sorban a negyedik országos konferencia háromnapos lesz, a rendezvényre hatvan-hetven fiatal kutatót, egyetemi hallgatót várnak, köztük Szlovákiából és Erdélyből érkező régészeket – tájékoztatta Varga Máté, a konferencia szervezője hétfőn az MTI-t.

A konferencia témája az Árpád-kor és a török kor közötti időszak. Az e területen elért legfrissebb kutatási eredményekről negyven előadást hallhatnak a résztvevők, ezek anyagát a tervek szerint egy kötetben is megjelentetik.

Jelenleg Magyarországon ez a legnagyobb szakmai fórum, ahol a fiatal régészek évente beszámolhatnak egymásnak munkájukról, kutatásaikról. Ezt megelőzően Visegrád, Miskolc és Kecskemét adott otthont az eszmecserének. A konferencia programjában a kaposszentjakabi bencés apátságban, valamint Rippl-Rónai József festőművész közelmúltban felújított Emlékházában tett látogatás is szerepel.

Forrás: MTI