Erzsébet királyné emlékérmet adnak át az első Erzsébet-bálon Gödöllőn

Első alkalommal rendeznek Erzsébet-bált szombaton Gödöllőn, amelyen Erzsébet királyné emlékérmet is átadnak.

Péterfi Csaba, a polgármesteri hivatal kommunikációs vezetője elmondta az MTI-nek, hogy a bál szervezőbizottsága által alapított ezüst emlékérmet és a vele járó elismerő oklevelet olyan nők kaphatják meg, akik munkájukkal hozzájárultak Gödöllő hírnevének növeléséhez országosan és nemzetközileg is.

A hagyományteremtő szándékkal rendezett, jótékonysági célú Erzsébet-bál helyszíne a Gödöllői Királyi Kastély, maga a bálterem a közelmúltban újjászületett, Magyarország uniós elnöksége alatt számos tanácskozásnak helyszínt adó lovarda lesz.

„A királyi helyszínhez királyi környezet társul majd, amit többek között a Herendi Porcelánmanufaktúra kézzel festett porcelán étkészletében felszolgált gasztronómiai különlegességek biztosítanak. A gödöllői királyi szakácskönyv receptjei alapján készült fogások egykor a királyi család asztalán is megtalálhatók voltak” – közölte a kommunikációs vezető, hozzáfűzve, hogy az ötfogásos gálavacsorán egyebek mellett fácánkrémlevest tálalnak zöldséggyöngyökkel és gödöllői töltött fürjeket zöldségfészekben.

A menüsorhoz az év borászainak legkiválóbb boraiból válogatnak, a gödöllői Solier cukrászda pedig ezúttal Mária Terézia-, Erzsébet királyné- és Mária Valéria-tortákat helyez desszertként a bálozók asztalára.

Az ünnepi eseményt ismert opera- és operetténekesek fellépése színesíti.

A város és a kastély által szervezett jótékonysági rendezvény bevételét a Peter Cerny Alapítvány javára ajánlották fel a szervezők.

Forrás: MTI