A Gördülő Tánccsoport bemutatkozása a Klauzál házban

A Gördülő Tánccsoport bemutatkozása a Klauzál házban

(kerekes székben élő mozgáskorlátozottak előadása)

Időpont: 2012. november 9., péntek, 18:00

Helyszín:  Klauzál Ház, Kamaraterem, Budapest 1222, Nagytétényi út 31-33.

Támogatói jegy: 500,- Ft

 Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Gördülő Tánccsoport

1999. május 14-én alakult meg a Gördülő Tánccsoport, ahol minden táncos kerekes székben élő mozgássérült.

Az előadások során rájöttek, hogy a tánccal képesek megmutatni, hogy a kerekes székbe kényszerült ember is tud teljes életet élni, fizikai korlátait legyőzve értékes, maradandó művészi alkotást létrehozni, a közönség számára szórakoztató produkciót nyújtani.

A speciális koreográfiát igénylő előadásuk a nemzetközi táncvilág egyedülálló színfoltja. A mára már több mint 3 órát felölelő műsoruk, a Gördülő-show színes repertoárján a legkülönfélébb stílusú és műfajú táncok szerepelnek a néptánctól a kán-kánig, a keringőtől a modern show-táncig.

Ez a speciális tánc része a fogyatékos emberek társadalmi beilleszkedésének. Hidat képez a kerekes székes és az ún. egészséges emberek között. Önbizalmat, bátorságot ad a fogyatékossággal élő társaknak is.

A közönség szeretetén túl sikereiket példázzák többek között az olyan elismerések, mint a 2002-ben Veszprémben megrendezett Országos Kortárs Összművészeti Fesztiválon elnyert „Post Scriptum”díj, részvétel 2003-ban az osztrák nagykövetség bálján a Szépművészeti Múzeumban.  2005-ben a Pannon GSM Példakép Alapítványa kitüntette Sárai Ritát, a csoport művészeti vezetőjét, koreográfusát. 2007-ben Zsófia spanyol királyné tiszteletére táncolhattak.

A csoport célja, hogy jobban megismerjék az emberek ezt a „más” életet és lássák, hogy ugyanúgy, mint az egészséges emberek, a mozgásukban korlátozott emberek is dolgoznak, gyereket nevelnek, szórakoznak, sportolnak és megállják helyüket az életben.

Forrás: www.gordulotanc.hu