Cégér: Gasztro-Zsibongás az Erzsébet téren

Gasztro-Zsibongás címmel borfesztivált rendez a Forum Hungaricum a budapesti Erzsébet téren; a péntektől vasárnapig tartó rendezvényen a Cégér címketervezési pályázaton résztvevő borászatok, valamint neves éttermek mutatkoznak be.

Az Erzsébet téri Akvárium Klubot és Design Terminált működtető Forum Hungaricum Nonprofit Kft. és a művészeti projektek létrehozásával foglalkozó Hybridart nyáron írt ki pályázatot Cégér – Jó bornak tervezz címkét! elnevezéssel – idézte fel a Forum Hungaricum szerdán az MTI-nek.

Az első fordulóban a Figula Pincészet 7 Hektár nevű borához kellett címkét tervezni, majd a továbbjutó tíz fiatal grafikus (Bogányi Gergely, Gilányi Nóra, Győri Zsolt, José Simon, Kiss Miklós, Kiss Zsombor, Kovács Attila, Szendeff Lőrinc, Szőke Gergely és a Hidden Collectors – Nagy Dániel és Orbán Péter), tíz fiatal borász (Borbély Tamás, Hernyák Tamás, Ludányi Balázs – Centurio Borház, Bock Valér, Csetvei Krisztina, Hagymási Tamás, Juhász Tibor, ifjabb Heimann Zoltán, Molnár Tibor és Ungváry Krisztián) számára alkothattak borcímkéket, illetve új márkaarculatot.

Az elkészült pályaművekkel október 26. és november 8. között ismerkedhetnek meg az Akvárium Klubba látogatók, akik szavazhatnak is; az egymillió forintos első és a háromszázezer forintos második díj mellett közönségdíj is gazdára talál.

A pályázathoz kapcsolódóan a klub szabadtéri területén péntektől vasárnapig gasztronómiai rendezvény várja a látogatókat, akik a kiállítás megtekintése mellett megismerkedhetnek a Cégér programban résztvevő borászatok termékeivel. A háromnapos gasztronómiai programon a pincészetek mellett a főváros közkedvelt éttermei képviseltetik magukat, többek között a Laci’Pecsenye, a Baldaszti’s Grand és a NU Bisztronómia.

A Gasztro-Zsibongásra a belépés ingyenes, a borokért és az ételekért csak a standoknál kell fizetni. Részletek a rendezvényről a www.hybridart.hu honlapon olvashatók.

Forrás: MTI