Vajda Gergely-operaként születik újjá Az óriáscsecsemő

Különleges ősbemutató készül a Kolibri Színház és az Armel Opera Festival együttműködésében a nyári színházi évadban: Vajda Gergely zeneszerző-karmester Déry Tibor Az óriáscsecsemő című avantgarde színművéből írt báboperát, amelynek rendezője Novák János. A versenyszereplő Agathe de Courcy francia mezzoszoprán az Anya, a Szűz és Stefánia szerepében látható, a címszerepet Philipp György játssza. Az énekes-bábos szerepeket a Kolibri Színház bábművészei alakítják. Az előadás egyedülálló látványvilágát és a bábokat Orosz Klaudia tervezte.

’Az opera kezdetén egy szülőszobában vagyunk. Egy asszony vajúdik. Megszületik az Óriáscsecsemő. Az anya belehal a szülésbe. A gyermek átlagon felül erős, okos és hatalmas. Vajda Gergely operájában egy férfi élet állomásait kísérjük végig a csecsemőkortól a felnőtté érésig. A történetben kitüntetett szerepet játszanak az elvek, az érzelmek és a nők. Mi az élet értelme? Kire bízzuk a sorsunkat, kinek a tanácsait kövessük? A NŐ megfejthetetlen rejtelem? Mi a szeretet, a szerelem, a pénz, a társadalom és a kötelesség?’ – olvasható az előadás ajánlójában.

Az óriáscsecsemő bemutatóját az Armel Opera Festival keretében a bécsi MuTh Színházban tartják 2018. július 3-án. A magyarországi előadásokra 2018. július 6-án és 7-én kerül sor a Budapesti Operettszínház Raktárszínházában. Az énekesekre és bábokra írt művet 14 éven felüli fiataloknak és felnőtteknek ajánlják.

Forrás: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház
,