Ajándék tárlatvezetések a barbárok világában

Folytatódnak az ajándék tárlatvezetések Szegeden: a Kass Galériában „Az Alföld barbárjai” című régészeti kiállításon tartanak ingyenes vezetéseket a Szegedi Tudományegyetem régész szakos hallgatói minden szombaton délután.

Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

Noha a szegedi Pompeji-kiállítás bezárta kapuit, az ajándék tárlatvezetések nem szűnnek meg Szegeden: a Kass Galéria régészeti kiállításán tartanak ingyenes vezetéseket minden szombaton 16.30 perctől. A tárlatvezetők a Szegedi Tudományegyetem régész szakos hallgatói lesznek, akik hetek óta készülnek a feladatra.

Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

„Az Alföld barbárjai” című kiállítás bemutatja, mi történt a mai Szeged és Csongrád megye területén abban az időszakban, amikor a Vezúv kitörése elpusztította Pompejit az első században. A tárlaton „in situ” sírokat, különböző használati tárgyakat (csontfésűt, tükröt, festékes tégelyt, piperekészletet), valamint olyan különleges nyakláncokat, karékeket is bemutatnak a barbár szarmaták világából, melyek talizmánjai óvó-védő, bajelhárító vagy fájdaloműző szereppel is bírhattak.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum