A Pannon Filharmonikusok új örökös tagja

2015. október 17-én a Pannon Filharmonikusok új örökös tagot választott soraiba Zseni Nándor fagottművész személyében. Az új tagot szombat esti hangversenyén köszöntötte a társulat igazgatója, Horváth Zsolt.

Horváth Zsolt, Zseni Nándor

Horváth Zsolt, Zseni Nándor

Zseni Nándor 1947-ben született Kelebián. Zenei tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatta, ahol fagottművész-tanár képesítést szerzett. Tanulmányai befejezése után a Pécsi Nemzeti Színház zenekarának muzsikusa, később a már Pécsi Szimfonikus Zenekar szólamvezetője lett, valamint az év zenekari művészének is megválasztották. 1980-tól tagja volt az együttes művészeti tanácsának. 1984-től a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karához tartozó Bárdos Lajos Tanárképző Főiskola tanára, ahol fagottot és kamarazenét oktatott. 1996-tól a Magyar Fagottos Újság alapító-szerkesztője. A Magyar Fagottos Társaság megalapítása is a nevéhez köthető. Zseni Nándor 1969 és 2007 között volt a Pannon Filharmonikusok aktív fagottművésze.

Zseni Nándor, Horváth Zsolt

Zseni Nándor, Horváth Zsolt

A zenekar a közös munka iránti hálával és tisztelettel köszönti egykori muzsikusát örökös tagjainak sorában. Zseni Nándor megválasztása után a Pannon Filharmonikusok jelenleg kilenc örökös tagot számlál, a társulat muzsikusai mellett köztük van Szkladányi Péter néhai zenekari igazgató és Howard Williams korábbi művészeti vezető, aki ma is visszatérő vendégdirigense az együttesnek.

Forrás: Pannon Filharmonikusok