Víg Attila festőművész képeit „állítják ki” budapesti taxikban

Vígh Attila kortárs festőművész képeit tekinthetik meg hétfőtől egy hónapon át az utasok hatszáz budapesti taxiban, amelyekben táblagépek is vannak.

Az utazóknak szóló kalauzokban többnyire csak a klasszikus múzeumokat ajánlják, a kortárs galériák hírei nehezen jutnak el még a művészetet kedvelő látogatókhoz is. A művészet reklámozására viszont fel lehet használni a táblagépeket, amelyek az utasoknak nemcsak az útvonalat mutatják, hanem festmények, képek, kulturális események ajánlására is alkalmasak – közölte az MTI-vel az akcióba bekapcsolódó két taxitársaság, a Rádió Tele5 és a Budapest Taxi.

Víg Attilának nem ez az első furcsa helyszínen való kiállítása, festett már 600 négyzetméteres szakadékot a nagykanizsai piac parkolójába, tartott víz alatti kiállítást a sárvári fürdőben, és közösen alkotott egy képet a finn Mikulással. Emellett rendszeresen állít ki klasszikus galériákban is, Párizsban, Dubajban és Torontóban is.

A közlés szerint az újszerű bemutatkozással havonta akár több százezer utashoz is eljuthatnak a festő képei, ennyi ember műveit tíz év alatt sem nézné meg, ha azok egy galériában lennének.

A szervezők szeretnék, ha a „taxigaléria” minden hónapban más-más alkotó műveinek bemutatásával folytatódhatna.

Forrás: MTI