A Mumford & Sons lesz a Titanic egyik sztárja

Az idén Grammy-díjat nyert Big Easy Express című zenés dokumentumfilm is szerepel az április 5-én kezdődő Titanic Filmfesztivál zenei szekciójában. A produkció három indie-folk zenekar, köztük a Mumford & Sons közös turnéját idézi fel.

TitanicAz Emmett Malloy rendezésében készült film a zenekarok 2011-es koncertturnéján játszódik. A zenészek egy régi vonattal utazva jutnak el Oakland és New Orleans közötti előadásaik helyszíneire. A rendező nemcsak a koncerteket dokumentálja, hanem a vonaton zajló közös zenélésekbe, a vidám hangulatba és beszélgetésekbe is bevonja a nézőket.

A film idén a legjobb hosszú (legalább 20 perces) zenés videónak vagy programnak járó díjat nyerte a Grammy-gálán. A Titanic Filmfesztivál kétszer is műsorára tűzi: április 7-én és 13-án.

A Zene mindenkinek elnevezésű szekcióban összesen kilenc produkciót láthat a Titanic közönsége. Levetítik Adam Green New York-i énekes, dalszerző és a hatvanévesen befutott Charles Bradley soulzenész portréját, a brit Pulp együttes pályafutásáról készült dokumentumfilmet, a Bakelit című játékfilmet egy öregedő rockzenész merész húzásáról, Plan B rapper és soulénekes bemutatkozó filmdrámáját, valamint az izomsorvadásban szenvedő egykori gitárvirtuózról, Jason Beckerről készült dokumentumfilmet, Az utolsó lemezbolt című munkát és egy rövidfilmet a TV on the Radio együttesről.

A teljes program a fesztivál honlapján olvasható.

Forrás: MTI