Május végén kezdődik a Friss Hús – Szakmai programok a fesztiválon

Mindent a múltról, jelenről, jövőről – ezzel az ajánlattal várja a Friss Hús filmfesztivál szakmai programsorozata az érdeklődőket, a filmes események között egyedülállóan változatos kínálattal: karriertanácsadás, filmelemzés, múltidézés, filmforgalmazás, sőt még tudománykommunikáció is szerepel a programok között. 

Food stylist mesél a filmekben megjelenő ételekről, bemutatkoznak a múlt rövid klasszikusai, emellett szó lesz a mesterséges intelligencia előretöréséről, a közösségi finanszírozásról, a virtuális valóságról, a filmzenéről és arról is, hogy hol és hogyan lehet sikeresen pályázni. Visszatér a pitchfórum, a fesztiválra beválogatott rövidfilmek rendezői pedig kötetlen beszélgetésre várják az érdeklődőket.

„A Friss Hús filmfesztivál számára a legnagyobb érték a tehetség és alkotói erő párosa, a legnagyobb ellenség pedig a belterjesség és a tudatlanság kettőse – ez hajt minket abban, hogy évről évre gazdagabb szakmai programsorozatot állítsunk össze, amelyben az AI és a food styling is elfér, a lényeg, hogy releváns legyen a közönségünknek – hosszú távon pedig a kreatív filmkészítésnek” – mondta el Deák Dániel, a Friss Hús alapítója és fesztiváligazgatója. 

A filmfesztivál május 30-án kezdődik és június 5-ig tart a Puskin moziban: a szervezők a legjobb magyar és nemzetközi rövidfilmek mellett inspiráló szakmai programokkal, beszélgetésekkel, előadásokkal és workshopokkal is készülnek. A fesztiválozók rangos hazai és külföldi szakembereket és alkotókat megszólaltató eseményeken ismerkedhetnek meg a filmszakma számos területének titkaival.

A Friss Hús programjaira május 16-án kezdődik a jegyértékesítés.

,