Családi napot szervez a Nemzeti Múzeum Advent alkalmából

Idén decemberben is rengeteg ünnepi programmal készül a Magyar Nemzeti Múzeum, ezek közül a legkiemeltebb a december 9-i Csengőszó címet viselő adventi családi nap. Az esemény programjai délelőttől délutánig tartanak, amelyekre gyerekeket és felnőtteket is egyaránt várunk!

A családi nap délelőtt 10 órakor kezdődik két programmal. Az egyik egy kézműves ajándékkészítő foglalkozás, ahol az érdeklődők elmerülhetnek Múzeumunk „adventi forgatagában” és elkészíthetik családtagjaiknak legszebb ajándékaikat, a másik pedig a Felvétel a Schöfft-műhelybe című családi kincskereső program, ahol az derül majd ki, ki volt Schöfft Ágoston, a magyar képzőművészet egy kevésbé ismert alakja. A családi nap során az érdeklődőknek lehetőségük lesz részt venni egy olyan interaktív játékban is, amely bepillantást enged a Múzeum 20. századi gyűjteményébe, melynek során találkozhatnak nagyszüleik és dédszüleik karácsonyával. Az Advent a régi Pest-Budán – Császári, főúri, polgári karácsonyi szokások című programon megelevenedik a régmúlt idők karácsonya a császári udvarban, egy polgári otthonban és egy pesti árvaházban is. A nap folyamán lesz még egy kincskeresőnk, amely a Kiskarácsony, nagykarácsony fantázianevet kapta, de természetesen készülünk a legapróbbaknak is: a Babával a múzeumban programsorozatunk új, egész családnak szóló programján a két és öt év közötti gyermekek szüleikkel együtt zenével, játékkal, beöltözéssel, meséléssel és énekléssel fedezhetik fel a Múzeum kiállításait. A családi nap záróprogramja 14 órakor kezdődik Mi lapul a fa alatt? Ajándékozási szokások a 19. században címmel, amelyből azt lehet majd megtudni, hogy mivel ajándékozták meg egymást az emberek és hogyan töltötték a Szentestét.

Múzeumunk az ünnepek közeledtével több jótékonysági programhoz kapcsolódott és indított is: december 1. és 20. között az Urban Édesipari Kft.-vel együttműködve karácsonyi akció zajlik iskolák, szervezetek és alapítványok számára, melynek keretén belül 7 és 14 év közötti gyerekcsoportok vehetnek részt ingyenes tárlatvezetéseken, kincskeresőprogramokon, és édesség ajándékcsomagot kapnak ajándékba a közelgő ünnep alkalmából. Múzeumnak rendkívül fontos a segítségnyújtás, ezért csatlakozott a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének rászoruló gyerekek számára indított gyűjtési akciójához, az Óriási Zokni Adománygyűjtéséhez. December 8-tól a Múzeumkertben elhelyezett Óriás Zokniba elsősorban használt, de még jó állapotú játékokat, valamint édességet, tartós élelmiszert és tisztálkodószereket várunk minden hétköznap 12-től 18 óráig, hétvégenként pedig 10-től 19 óráig.

Az ünnepi programokról bővebben a Múzeum honlapján, az mnm.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők, a jegyvásárlás és a regisztráció ugyanitt lehetséges.

Forrás: MNM