Ünnepváró forgatag – december  8-10., Hagyományok Háza

Készüljünk közösen a karácsonyra december 8 és 10 között! A Hagyományok Háza ünnepváró adventi programjain meghitt koncertekkel, bábelőadással, adventi ringatóval, ajándékkészítő műhelyekkel, színpadi műsorokkal, mesével, gyerektáncházzal, gasztronómiai előadással és kóstolóval, kézműves vásárral, kedvezményes kiadvány- és jegyárusítással várja a hozzájuk betérőket.

Ajándékkészítő műhelyekben bárki elkészítheti személyes karácsonyi ajándékát. A műhelyekben kis létszámú csoportokban lehet dolgozni, így az oktatók mindenkire egyéni figyelmet tudnak fordítani.

Az ünnepváró vásárban egyedi, kézzel készült remekműveket: szebbnél szebb ékszereket, játékokat, a háztartásban használt praktikus eszközöket, textileket, dísztárgyakat, öltözetdarabokat és kiegészítőket vásárolhatnak, amivel nemcsak szeretteinket örvendeztethetik meg, hanem segíthetik az alkotókat, hogy a jövőben is megmaradhassanak mesterségüknél és hasonló csodákkal örvendeztethessék meg közönségüket.

Az kötetlen programok mellett számos izgalmas előadásra is jegyet válthatnak az érdeklődők. A december 8-10-ig tartó programsorozat első napján 16 órától a Hagyományok Háza karácsonyi rajzpályázatának díjátadóját és kiállításmegnyitóját tekinthetik meg, ezzel párhuzamosan pedig egy tárlatvezetésen vehetnek részt a Miska – múltidéző borosedények című kamarakiállításon. A nap végén 18.30-tól kezdődik az Átriumban Surányi Eszter előadása, a Népzenei inkubátor program keretein belül.

December 9-én szombaton a Guliba Társulat és Bumberák Maja várják előadásaikkal a kicsiket az Átriumba, valamint egy gyermekeknek szóló főzőworkshopon is részt vehetnek Katlan Tóni vezénylésével. A Hagyományok Háza épületében előbb a Kerek egy ég alatt… című mesés-énekes homokrajz produkció kerül színre, este pedig a Magyar Állami Népi Együttes produkcióját tekinthetik meg a nagyobbak.

A rendezvény utolsó napi előadásainak színtere már főleg az Átrium lesz, Katlan Tóni ezúttal habcsókkészítésre várja a sütni vágyókat, valamint a Bahorka Társulat, Aranyosi Bogi és Balog Mariann produkciói lesznek megtekinthetőek.

A programokkal, valamint az esetleges jegyvásárlással kapcsolatos további információk: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/program/unnepvaro-forgatag