10 éves az Artézi Galéria – Az Artézi csoport kiállítása

Rajkó Andrea Fenya

Tíz éves az óbudai Artézi Galéria, melyet Németh Géza festőművész, építész alapított azzal az elhatározással, hogy az államtól, kultúrapolitikától független kiállítási lehetőséget biztosítson ifjúkori képzőművész barátainak, kortárs alkotóknak. Az elmúlt évtizedben 77 egyéni és csoportos kiállításon mutatkozhattak be a művészek.

Bárány T. Rézia

Koppány Attila

Jelenleg a 10 éves az Artézi Galéria, az Artézi csoport kiállítása címmel látható hét képzőművész kiállítása. A Németh Géza tervezte katalógusban jelzik, hogy szeptemberben az esztergomi Rondella Galériában állítottak ki közösen. Októbertől decemberig a Gogol Galériában is áthatóak műveik.

Kovács Johanna

Láng Eszter

A hét kiállító művész közül öten rendszeres résztvevői az Artézi Galériában látható csoportos bemutatkozásoknak: Koppány Attila, Kovács Johanna, Láng Eszter, Laukó Pál és Németh Géza, lényegében „törzstagok”, akik szívesen dolgoznak vegyes technikával, kísérleteznek lírai absztrakt, geometrikus, konstruktív megoldásokkal. Bárány T. Rézia különleges technikával készült munkái és Vörös Valéria képei harmonikusan kapcsolódnak a bemutatott művekhez.

Laukó Pál

Németh Géza

Vörös Valéria

A jó hangulatú megnyitón teltház volt, annak bizonyítékául, hogy a tíz éve sikeresen működő Artézi Galériának nemcsak rendszeresen bemutatkozó művészei vannak, hanem vissza-visszatérő közönsége is.

Forrás: Artézi Galéria