Tabáni hangulat, Petőfi-versek, kiskőrösi borok a Jókai Anna Szalonban

-csj-

Szabó Zoltán Attila író, művészeti vezető, A Tabán a világ közepe című könyv szerzője évek óta zenével, felolvasószínházzal „spékelt” népszerű irodalmi talk showkat vezet Tabán-sztorik címmel. E sorozatból nőtt ki a Kis esti rozé programja, amely péntek 13-án a Jókai Anna Szalonban folytatódik. Az irodalmi borkostolón Deák Fruzsina énekel, s a Szentpéteri borpince nedűit ismerheti meg a publikum.

Kisteleki Dóra Petőfi-illusztrációja (Nyugat Plusz, 2015.)

A Tabán-sztorik (nem teljes) vendéglistája igazán tekintélyes: Csillag Péter, a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum vezetője, a művész unokája, Farkas Izsák, hegedűművész, dr. Farbaky Péter, főmuzeológus, Herczku Ági, Liszt-díjas népdalénekes, Kristó Zsófi, fuvolista, Krizsán Edith, női nemzetközi sakkmester, Kálloy Molnár Péter, Papp János, Hirtling István, Zöld Csaba – színművészek, Dr. Sipos Lajos, irodalomtörténész, Zórád Kati (a legendás tabáni festőművész, grafikus, Zórád Ernő leánya), Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas táncművész és dr. Vámos Éva, a Journal Francophone de Budapest főszerkesztője is részese volt már a tabáni „szeánszoknak”. Mi több, a nyitóelőadásra Török Ádám, a Mini együttes időközben elhunyt alapítója is elfogadta az író meghívását.

Fotó: Juhász Melinda / Legendák nyomában

„Mindegyikük egy-egy fontos puzzle-darabkával gazdagította a nagy tabáni kirakóst” – nyugtázza Szabó Zoltán Attila, aki október 5-én a Virág Benedek Házban Unger Balázs cimbalmossal, a Cimbaliband alapítójával sikerrel idézte meg az idén 90 éve elhunyt Krúdy Gyula legendás törzshelyét, kocsmáját, a tabáni Mélypincét (ahol Jocó, a híres cigány muzsikus volt a sztár).

Szabó Zoltán Attila, a Legendák nyomában előadások rendezője a József Attila Színházban 

Most pedig (azaz: 2023. október 13-án, este fél héttől) Petőfi munkásságát mutatják be egy borest keretei között a Jókai Anna Szalonban. Szabó Zoltán Attila vendége lesz Dr. Filus Erika, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum igazgatója, dr. Tarján Balázs, címzetes egyetemi tanár, borszakíró és Horváth Gábor Miklós, költő, újságíró, valamint Deák Fruzsina, népdalénekes, színész, aki már korábban is szerepelt a programban. Most azonban nem csak a varázslatos népdalokkal, hanem Tabán-blueszal, Újrahasznosított bordallal és egy, erre az estére íródott, Petőfi Sándor verseiből készített Schwalm Zoltán-kollázzsal, avagy puzzle-lel (P.S.) lepi meg a közönséget.

További információk:

Kedves Közönségünk! Ugye senki nem… – Jókai Anna Szalon | Facebook