SZINKópé 2023

Időpont: 2023. szeptember 2-3.
Helyszín: Kövér Béla Bábszínház
Jegyek: Napijegy és családi napijegy váltható a www.tixa.hu oldalon.
Facebook esemény: https://fb.me/e/2WHzGWRsT

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a szegedi Kövér Béla Bábszínház által szervezett SZINkópé Fesztivál.

A nagysikerű programsorozat idén szeptember 2-án és 3-án lesz a bábszínház épületében és az előtte található sétányon. A szervezők idén is sokszínű szórakozást kínálnak a város apraja-nagyja számára, hiszen a két nap alatt több, mint 10 program közül választhatnak az érdeklődők. A Kövér Béla Bábszínház három saját előadással készül. A legkisebbeket a Kukucs és a Rókus Mókus csöppségek színháza várja szombaton és vasárnap, a nagyobbakat pedig az Elhagyatott rét lakói, azaz a kuflik szórakoztatják szombaton 11 órától.

A Ziránó Színház  Egyszer fenn…Egészen elröppent időutazás a szárnyak nyomában címmel egy kacsa, egy tyúk és egy birka már-már hihetetlen,  kalandokkal teli utazását meséli el humorral és fordulatokkal fűszerezve.

Az idei évben a zalaegerszegi Griff Bábszínház is részt vesz a SZINkópé Fesztiválon a Négy Égtáj elnevezésű interaktív játszóterével, amit mindkét napon kipróbálhatnak a látogatók.
Különleges bábtechninkákból sem lesz hiány, hiszen két marionett előadás is érkezik a Kövér Béla Bábszínházba. Majoros Ági Piroska és Farkas meséjét hozza el nekünk, a Bábakalács Bábszínház pedig a világ legkisebb cirkuszával kápráztatja el a közönséget. A Bábakalács Bábszínház a Szomorú királykisasszony tanulságos meséjét is elmeséli tíz lenyitásban, és kilenc felnyitásban kicsinyek és nagyok mulattatására vasárnap délután 16 órakor.

A zenét és táncot kedvelők sem maradnak program nélkül. A bábszínház társulata bábkoncerttel készül, illetve szombaton a HolddalaNap zenekar tölti meg muzsikaszóval a bábszínház Nagytermét.

A fő programok mellett bábsimi, bábkészítés, zeneszőnyeg, verskukker és Port Ciggedin Totó is várja az érdeklődőket.

A programok napijeggyel látogathatók. Jegyelővétel a www.tixa.hu-n.

,