Beszélgetés Parti Nagy Lajossal

Augusztusban folytatjuk interjú sorozatunkat!

Következő vendég: Parti Nagy Lajos

Parti Nagy Lajos © Kincses Gyula

Szeretettel várunk Benneteket egy érdekes beszélgetésre Parti Nagy Lajossal, a kortárs magyar irodalom meghatározó alkotójával, aki egy beszélgetésen azt mondta: „A könyv sorsa az olvasóban teljesedik be. Az író hiába írja meg a könyvet, ha az olvasó nem kelti magában életre a történetet.” Lajos verseit, novelláit, elbeszéléseit, a nyelvi humorát, a világlátását plasztikusan kifejező szóalkotásait, a határokat feszegető iróniáját, a bölcsességét, nyíltságát, harciasságát hamarabb ismertem, mint őt magát, de az első, tizenhét évvel ezelőtti személyes találkozásunk mindkettőnkre komoly benyomást tett. A sors pedig megadta, hogy két, új műfajt alkotó fotóalbum elkészítésében alkotótársak is lehettünk.

Sok mindenről szeretném kérdezni, a közérzetéről, arról, hogyan érzi magát a jelenlegi kulturális térben, az ősszel megjelenő verseskötetéről és arról a prózájáról is, amit régóta ír, és még sokáig fogja írni.

Parti Nagy Lajos a Rutinglitang című, Presser Gábor közös könyvét dedikálja László Ágnesnek a könyv bemutatóján az Örkény István Könyvesboltban 2011-ben © Gergely Beatrix

Parti Nagy Lajossal László Ágnes újságíró beszélget
Ne hagyjátok ki!
2023. augusztus 19., szombat 18.00 óra

Az esemény támogatói jeggyel látogatható, melyet az előadás napján készpénzzel lehet kiváltani.
A hely korlátolt befogadóképessége miatt kérjük, előzetesen emailben regisztráljatok a magazinkoveskal@gmail.com címen.
A támogatói jegy ára: 3.800.- Ft.
Tel.: 06 70 427 6424

Helyszín: Magazin, Köveskál, Fő utca 12/a.

https://www.facebook.com/events/1010415720381658