A legendás 6:3 mérkőzés újabb relikviája látható a Fekete házban

A legendás 6:3 mérkőzés újabb relikviájával bővült a Fekete ház Hetedhét Hungarikon című kiállítása. A Wembley Stadion eredeti szóróanyagait, kiadványait mutatják be, melyek az angol-magyar meccshez készültek 1953-ban. Emellett a mérkőzés sípját, Puskás cipőjét, Grosics mezét, Czibor nyakkendőjét és Zakariás ereklyéit is láthatják az érdeklődők Szegeden.

Újabb ereklyét mutatnak be a szegedi Fekete házban a legendás 6:3 mérkőzés kapcsán. A magánygyűjtőtől érkezett relikvia a Wembley Stadion eredeti szóróanyagaiból, kiadványaiból készült összeállítás az 1953. november 25-i meccsről. Az „évszázad mérkőzésének” is nevezett futballmeccs kapcsán a kiadványok bemutatják a két csapat összeállítását, részletesen írnak a magyar csapattagokról, valamint magyar nyelven is tájékoztatást nyújtanak a szurkolóknak az eseményről.

Így már összesen hat, a 6:3 mérkőzéshez kötődő relikvia látható a Hetedhét Hungarikon című kiállításon. Az érdeklődők megnézhetik a meccs sípját, melyet Puskás Ferenc kért el a vezetőbírótól, Leo Horntól. Emellett bemutatják Puskás cipőjét, Grosics Gyula mezét, Czibor Zoltán nyakkendőjét és Zakariás József személyes tárgyait is a Fekete házban.

A kiállítás a hét minden napján 10 és 18 óra között várja az érdeklődőket december 31-ig.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum