Nagy sikerrel zárult a Liszt Ferenc Kamarazenekar Mesélő hangjegyek rajzpályázata – Több mint 1000 pályázó küldte be alkotását a felhívásra

Az idén 60 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar megalakulása óta fontos feladatának tartja a fiatal generáció megismertetését a klasszikus zenével, így a nagy népszerűségnek örvendő Mesélő hangjegyek rajzpályázatát az idei évben is meghirdette. A gyerekeket most is arra kérték a szervezők, hogy a megadott 3 zenemű közül válasszanak ki egyet, és rajzolják le, hogy számukra mit jelent, milyen történetet, emlékeket, érzéseket közvetít az adott darab.

Az idei év újdonsága, hogy a két iskolás korosztály (1-4. osztályos tanulók és 5-8. osztályos diákok)  mellett már az óvodások is beküldhették rajzaikat.

A megadott határidőig 1081 pályázat érkezett be, a győztesek családi koncertjegyet, egyéni zeneórát a zenekar tagjaival, valamint online rajztanfolyamot nyertek. Az egyéni díjak mellett a szervezők különdíjat is felajánlottak a két legaktívabb iskola számára, az az oktatási intézmény, ahonnan a legtöbb pályázat érkezett be, saját Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertet nyert.

A beküldött rajzok megtekinthetők a zenekar Facebook-oldalán, ahol július 16-ig bárki szavazhat az általa legszebbnek ítélt alkotásra.

Liszt Ferenc Kamarazenekar / Franz Liszt Chamber Orchestra | Facebook

Liszt Ferenc Kamarazenekar

Forrás: Liszt Ferenc Kamarazenekar

,